7 munkahelyi baki, ami az állásodba kerülhet
Ne kövesd el!
Vannak olyan hibák, amiket jobb, ha nem követsz el, mert az állásodat veszélyeztetik.

Dia

	Titkolózás	Természetesen nem kell, sőt, nem is szabad kiteregetned a magánéletedet az íróasztalodra, de ha valami hiba történt, vagy fontos munkahelyi kérdésről van szó, nem szabad titkolóznod. Azzal, ha elhallgatsz valami fontosat, csak magad alatt vágod a fát - inkább mondd el, ha van bevallanivalód, mert az őszinteséget a legtöbb helyen díjazzák.

Titkolózás

Természetesen nem kell, sőt, nem is szabad kiteregetned a magánéletedet az íróasztalodra, de ha valami hiba történt, vagy fontos munkahelyi kérdésről van szó, nem szabad titkolóznod. Azzal, ha elhallgatsz valami fontosat, csak magad alatt vágod a fát - inkább mondd el, ha van bevallanivalód, mert az őszinteséget a legtöbb helyen díjazzák.

Dia


            	Elégedetlenség
            	Nem teszel jót a pozíciód biztonságának, ha rendszeresen elégedetlen vagy, és ennek hangot is adsz, vagy a testbeszéded elárulja. Ne légy te a fő lázadó a munkahelyen: ha mások a nézeteid, mint a vezetőségnek, esetleg ötleteid vannak, azt kulturált, visszafogott formában is előadhatod.
            	
            	Kapcsolódó cikk:
            	A legnagyobb karrierbakik »

Elégedetlenség

Nem teszel jót a pozíciód biztonságának, ha rendszeresen elégedetlen vagy, és ennek hangot is adsz, vagy a testbeszéded elárulja. Ne légy te a fő lázadó a munkahelyen: ha mások a nézeteid, mint a vezetőségnek, esetleg ötleteid vannak, azt kulturált, visszafogott formában is előadhatod.

Kapcsolódó cikk:
A legnagyobb karrierbakik »

Dia

	Késés	Semmilyen formában nem szerencsés késni a munkahelyen. Ez vonatkozik a reggeli érkezésre, de a határidős feladatokra is egyaránt. Igyekezz mindig a megszabott időpontra végezni, de ha egyszer-egyszer jó okod van a csúszásra, inkább értesítsd róla az illetékest, és kérj egy kis haladékot.

Késés

Semmilyen formában nem szerencsés késni a munkahelyen. Ez vonatkozik a reggeli érkezésre, de a határidős feladatokra is egyaránt. Igyekezz mindig a megszabott időpontra végezni, de ha egyszer-egyszer jó okod van a csúszásra, inkább értesítsd róla az illetékest, és kérj egy kis haladékot.

Dia

	Facebook	Nem csak a mindennapi viselkedésedre kell figyelned, de érdemes kritikus szemmel nézned a Facebook-profilodat is. Ugyanis ha itt valami olyasmire bukkan a munkaadó, ami nem tetszik neki, és indokot ad a kirúgásra, valószínűleg nem sokat tehetsz.		Kapcsolódó cikk:	Erről ne posztolj a Facebookon »

Facebook

Nem csak a mindennapi viselkedésedre kell figyelned, de érdemes kritikus szemmel nézned a Facebook-profilodat is. Ugyanis ha itt valami olyasmire bukkan a munkaadó, ami nem tetszik neki, és indokot ad a kirúgásra, valószínűleg nem sokat tehetsz.

Kapcsolódó cikk:
Erről ne posztolj a Facebookon »

Dia

	Flört	Bármi is a szándékod vele, a munkahelyen, munkaidőben, munkatárssal történő flörtölés sok helyen jó ok lehet a kirúgásra, vagy legalábbis megadja a kezdőlökést. Nem képeznek kivételt ez alól a céges bulik, rendezvények sem!

Flört

Bármi is a szándékod vele, a munkahelyen, munkaidőben, munkatárssal történő flörtölés sok helyen jó ok lehet a kirúgásra, vagy legalábbis megadja a kezdőlökést. Nem képeznek kivételt ez alól a céges bulik, rendezvények sem!

Dia

 	Becsmérlés 	Akármilyen jó munkaerő vagy, nem szabad venned a bátorságot ahhoz, hogy bárki mást fennhangon becsmérelj. A flegma, vagy épp lenéző viselkedés megmérgezi a szakmai kapcsolatokat, és összeférhetetlenség esetén könnyedén a munkahelyen kívül találhatod magad. Alkalmazkodj, és nyeld vissza a gonosz szavakat! 	 	Kapcsolódó cikk: 	Így ne fogadd a munkahelyi kritikát »

Becsmérlés

Akármilyen jó munkaerő vagy, nem szabad venned a bátorságot ahhoz, hogy bárki mást fennhangon becsmérelj. A flegma, vagy épp lenéző viselkedés megmérgezi a szakmai kapcsolatokat, és összeférhetetlenség esetén könnyedén a munkahelyen kívül találhatod magad. Alkalmazkodj, és nyeld vissza a gonosz szavakat!

Kapcsolódó cikk:
Így ne fogadd a munkahelyi kritikát »

Dia

	Pletyka	Ahol kettőnél több ember tölt együtt huzamosabb időt, ott óhatatlan, hogy időnként szárnyra kel valamilyen pletyka. Ám mindig ügyelj rá, hogy ne te legyél az, aki a szaftos sztorit terjeszti, és ha valaki előhozakodik neked ilyesmivel, finoman hárítsd el a kibeszélésre való törekvéseit! A pletykálás miatt nagy bajba kerülhet az ember.

Pletyka

Ahol kettőnél több ember tölt együtt huzamosabb időt, ott óhatatlan, hogy időnként szárnyra kel valamilyen pletyka. Ám mindig ügyelj rá, hogy ne te legyél az, aki a szaftos sztorit terjeszti, és ha valaki előhozakodik neked ilyesmivel, finoman hárítsd el a kibeszélésre való törekvéseit! A pletykálás miatt nagy bajba kerülhet az ember.

Ezt is szeretjük
Szerző: Marton Adrienn
Fotó: