Tarts műanyagmentes júliust egész évben! (x)
Júliustól kötelező megszabadulni bizonyos egyszer használatos műanyagoktól. Nézz körül az Auchanban, és látni fogod, hogy egy cseppet sem fognak hiányozni!

Auchan nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egész júliust arra szánja az áruházlánc, hogy a környezettudatos vásárlásra felhívja a figyelmünket, hiszen nem mindegy, hogy mennyi és milyen jellegű háztartási hulladékunk keletkezik. Mindannyiunkon múlik, hogy mi lesz a bolygónkkal, a nagy változások pedig mindig kis lépésekkel kezdődnek! Egy kis odafigyeléssel és tudatossággal bárki tehet azért, hogy környezetkímélőbben vásároljon be.

Az Auchan áruházak ezeket a megoldásokat népszerűsítik egész hónapban, hogy minél többen megismerjék és megszeressék azokat a környezetbarát csomagolóeszközöket, amelyekben a zöldséget, gyümölcsöt, pékárut vagy akár az egész bevásárlást vihetjük haza az eddig használt, környezetszennyező műanyag zacskó helyett. Aki még nem próbálta, itt az alkalom, hogy többször használható Retasakokkal vásároljon, és a péksüteményeket is mosható biopamut zsákban vigye haza.

DSC 5173

Az első júliusi héten például az újburgonyát vásárolhatjuk meg Retasakban, a másodikon pedig a paprikát, és most csak a zöldségek árát kell kifizetnünk. De a hónap második fele is tartogat meglepetést, például az ikonikus Auchan karton bevásárlódobozt lehet majd akciós áron beszerezni, ami a vásárláson kívül szállításra és otthoni tárolásra is alkalmas. Ha pedig nagyobb társaságot látnál vendégül, műanyag tányért és evőeszközt ne keress az Auchanban, ugyanis ezeket már több mint egy éve kivonta az áruházlánc a forgalomból. Helyettük nézz körül az igazán mutatós, ugyanakkor környezetbarát anyagokból készült Actuel sajátmárkás terítékek, konyhai eszközök és lakber termékek között, garantáltan találsz a stílusodhoz illőt!

- Folyamatosan dolgozunk azon, hogy az Auchanban egyre környezetbarátabb választékkal és csomagolásokkal várjuk a vásárlóinkat. Mind több és több lehetőséget szeretnénk kínálni, hogy felelősen dönthessenek arról, hogy milyen termékek, és azok miben kerülnek a kosarukba. Vállalatunknál fontos feladatunknak érezzük, hogy környezetbarát alternatíváinkkal egyfajta szemléletformáló szerepet is felvállaljunk a vásárlóinknál - mondta Varga-Futó Ildikó, az Auchan kommunikációs és CSR-vezetője.   

DSC 5227

Az Auchan szerint akkor járunk jó úton, ha már természetes számunkra, hogy:

  • a bevásárláshoz visszük a saját bevásárlószatyrunkat, vagy ha mégis otthon felejtjük, a többször használatos bevásárlótáskákból választunk,
  • mosható biopamut pékárutasakba tesszük a friss pékárut, 
  • a megszokott műanyag helyett többször használható retasakban vagy komposztálható zacskóban visszük haza a zöldséget-gyümölcsöt,
  • az Auchan karton bevásárlódobozt nemcsak a bevásárlásra, hanem otthoni tárolásra is használjuk,
  • nem csak az élelmiszerek címkéit nézzük meg, hanem a ruhákét is, az Auchan Inextenso Green kollekció darabjai például kimondottan környezetbarátak,
  • megálljt parancsolunk az élelmiszerpazarlásnak, 
  • újabb és újabb lehetőségek után kutatunk, hogy hogy lehetne hasznosítani olyasmiket, amik eddig a kukában végezték, bizonyos a zöldségek héjából, torzsájából például kiváló zöldségalaplé készülhet, a porlasztott tojáshéjjal ételeket vagy virágföldet lehet dúsítani, 
  • szelektíven gyűjtjük a hulladékot,
  • gyakran beszélünk másoknak is a műanyagmentesség fontosságáról, és nem csak júliusban, hanem egész évben odafigyelünk a környezettudatos életmódra!

Facebook; Instagram;

(Képek forrása: Auchan Magyarország Kft.)

Ezt is szeretjük