18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

3 dolog a szexben, amire jobb, ha inkább nemet mondasz

Bár a szexben sok mindent szabad, nem muszáj bármit megtenned, főleg, ha nem is akarod.

Ha eljutottatok odáig a barátoddal, hogy már lefekszetek egymással, néhány dolgot érdemes észben tartanod. Nem kell mindent megtenned, vannak tabuk, amik lehet, hogy jólesnének, de számolni kell a következményekkel is. 

Ha pedig olyasvalamire készültök, amit a lelked mélyén nem is szeretnél igazán, akkor az valószínűleg nem fog jól végződni. Ezért tudd, hogy bátran mondhatsz nemet!

Felvételek készítése

Lehet, hogy adott helyzetben nagyon jó ötletnek tűnik, hogy megörökítsétek egymást pucéran, vagy videóra vegyétek az együttlétet. Valószínűleg megbízol a barátodban, és el sem tudnád képzelni róla, hogy mindezzel később visszaéljen, de hidd el, nem árt óvatosnak lenni!

Nem tudhatod, mit hoz az élet, és még ha a pasi nem is használná ki a felvételek által nyújtott lehetőségeket, az sem kizárt, hogy azok illetéktelen kezekbe kerülnek, és már meg is van a baj. Ha esetleg te fotóztad már magadat ruhátlanul, és a srác azt kéri, küldd el neki az intim képeket, azt se tedd meg! Jobb ezeket megsemmisíteni, vagy egyáltalán el sem készíteni.

Ha nem védekeztek

Mindenkivel megesik, hogy elkapja a hév, és elveszti a fejét, de te ne ess ebbe a hibába. Valamilyen formában mindig védekezzetek, mert a pillanatnyi élvezetért te sem akarhatsz talán életre szóló következményekkel fizetni.

Ma már rengetegféle védekezési mód van a nem kívánt terhesség ellen, és a betegségektől is véd a gumi óvszer, így valószínűleg mindenki megtalálhatja a neki megfelelő módot némi kísérletezés után. 

Hidd el, megéri rászánni az időt, mert ha elmarad a védekezés, könnyen bánhatod majd, hogy nem figyeltetek oda. De amíg nem ismeritek kellőképpen egymást, addig kötelező az óvszer, és csak után válts tablettára.

Amit nem akarsz

Ha olyasmit terveztek, ami egy kicsit extrémebb a megszokott dolgoknál, mindenképpen gondold át alaposan, hogy szeretnéd-e. Ha egy kicsi kétség is felmerül benned, vagy rossz érzéseid vannak a dologgal kapcsolatban, fontold meg, hogy nemet mondasz.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A szexre nem úgy kell gondolni, mintha áldozatokat kellene hoznod a másik félért - a testiségnek a kölcsönös örömszerzésről kell szólnia. Ezért, ha nem vagy oda az ötletért, amit a barátod felvet, akkor inkább utasítsd vissza, nehogy aztán negatív élmény legyen számodra az együttlét. Ha szeret, meg fogja érteni, hogy neked nem lenne jó az adott dolog, és nem erőlteti majd.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük