Kiderült, mit csinálnak otthon a magyarok: teljesen mást, mint tavaly ilyenkor

Megvizsgálták, hogyan változtatta meg a karantén a magyar emberek szokásait, hobbijait.

otthoni-zokni

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az új koronavírus otthonmaradásra kényszerítette a legtöbb magyart is. Az iskolák, munkahelyek és látványosságok bezárása óriási változást hozott a mindennapi életünkbe.

A Picodi.com elemzőcsoport megvizsgálta a Google-keresések tartalmát, és rangsorolta a legnépszerűbb tevékenységeket a világjárvány idején. Közelebbről megvizsgálták a leggyakoribb hobbikat, mint mozi, olvasás, különböző játékok és még sok más. Megnézték az e tevékenységekhez kapcsolódó keresések gyakoriságát 2020 márciusában, és összehasonlították az előző évek márciusi adataival.

Mit csinálunk otthon?

A statisztikák kiértékelése után a következő eredményeket kapták. Nem meglepő módon szinte az összes tevékenység, amihez el kell hagynunk az otthonunkat, vesztett a népszerűségéből: a mozizás 81%-kal csökkent, a színház 68%-kal, a koncertek 67%-kal. Érdekes viszont, hogy bár most lenne rá idő, a magyarok elvesztették érdeklődésüket a nyelvtanulás iránt is, ez 62%-kal csökkent. Valószínűleg ez most nem élvez prioritást a lezárt határok miatt.

A leginkább megemelkedett érdeklődés most a sorozatok iránt mutatkozik 356%-os változással. Ezt követi az otthoni edzés 300%-kal, valamint az online játékok 117%-kal. A relaxálással töltött idő mellett az otthoni edzés népszerűségének emelkedése alapján úgy tűnik, az egészség és fittség megőrzése is fontos szerepet játszik a magyarok életében.

Az online kurzusok is népszerűbbek 58%-kal, ami jelentheti a munkaerőpiac bizonytalan helyzete okozta szükségességet az új képesítések elsajátításában. Különböző kreatív tevékenységek, mint a kollázskészítés - 73% -, rajzolás - 30% -, horgolás - 13% - is népszerűséget nyertek. Érdekesség, hogy bár otthon töltjük napjainkat, a főzés és takarítás iránt vesztettünk az érdeklődésből, -10 és -38%-kal.

Fotók: Getty Images

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Kreatív unaloműzés

Sokan nem szoktak hozzá, hogy otthon töltsék mindennapjaikat, de ötletes megoldásokat találtak ki arra, hogy így is jókedvűen teljen az idő. A kreativitásnak egészen új szintjével lehet megismerkedni az önkéntes izoláció alatt. 

Ezt is szeretjük