Minden idők 3 legrosszabb főnöke

Igaz történetek

Azt hiszed, neked van a legrosszabb főnököd a világon? Íme, három, aki mindenkin túltesz.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Olykor mindenkinek vannak kisebb-nagyobb nézeteltérései feletteseivel, ám egy jobb helyen megfelelő kommunikációval minden vitás kérdés elsimítható. Ha úgy érzed, téged vert meg az ég a legbosszantóbb vezetővel, érdemes megismerned az alábbi történeteket.

Szexuális zaklatás és megbélyegzés

Csak 2010. január 13-án tartóztatták le Alex Daddy Campbellt, a külvárosi masszázsszalon-tulajdonost, miután hosszú ideig zaklatta alkalmazottait.

Az amerikai Mount Prospectben található Day and Night Spa negyvenes éveiben járó vezetője amellett, hogy dollárezreket zsarolt ki a nála dolgozóktól, szexuálisan zaklatta őket, a nőket arra kényszerítette, hogy egymással kerüljenek kapcsolatba, majd megfenyegette őket, hogy, ha nem teszik, amit mond, nyilvánosságra hozza, és feltölti az internetre az ezen eseményeket dokumentáló videókat.

Mindemellett azt is sikerült kicsikarnia, hogy az alkalmazottak nyakukra tetováltassák a 917-et, vagyis Campbell születési dátumát, szeptember 17-ét.

Az alkalmazottak főként bevándorlók voltak, akiknek nagy szükségük volt a munkára, sőt, főnökük még hivatalos papírjaik megszerzésében is segített, így eleinte nem tettek semmit a történtek ellen. Végső elkeseredésükben fordultak a hivatalos szervekhez, melyeknek sikerült is véget vetniük az atrocitásoknak.

Munkahely helyett elszigetelt hatalmi központ

A 19. század ipari forradalmának hírhedt gyárai, ahol nőket és gyerekeket dolgoztattak, azóta is elrettentő példaként szolgálnak, ám létezett egy ember, aki mindezt jócskán képes volt túlszárnyalni. George Pullman, a 19. századi iparos a vasútból gazdagodott meg, majd hatalmas vállalatot működtetett.

Csaknem 12 ezer dolgozót alkalmazott, akiknek különálló várost is létrehozott, melyben sajátos szabályok szerint kellett élniük. Az alkalmazottaknak apjuk helyett is apjuk akart lenni, minden mozdulatukat felügyelte, így a különc település gyorsan vált munkahelyből kiskirálysággá, majd börtönné. Az itt élők alkoholt szinte egyáltalán nem ihattak, a bérek rendkívül alacsonyak voltak, a lakbér viszont szokatlanul magas, nem lehetett közösségi programokat tartani vagy éppen szórakozni, emellett Pullman idővel egyre lekezelőbben bánt velük.

Az emberek otthonába felügyelőket küldött, akiknek ellenőrizniük kellett, tiszta és rendezett-e minden, ha pedig valaki nem felelt meg az elvárásoknak, alig kapott néhány napot, hogy összecsomagoljon, és elhagyja a várost. Pullman mindemellett saját pénzt hozott létre, melyet a városon kívül nem is lehetett használni. Mikor a vállalat a csőd szélére jutott, a fizetések pedig folyamatosan csökkentek, egyre gyakrabban törtek ki a sztrájkok, az alkalmazottak pedig már korántsem féltek hangot adni véleményüknek. A különös város története Pullman halálával együtt ért véget.

Nincs minden rendben a munkahelyeden?

Kisebb-nagyobb problémák minden munkahelyen adódhatnak, ám, ha rendszeres zaklatásnak vay kitéve, tenned kell ellene, míg nem késő. Videónkból kiderül, hogyan.

Csonttörés egy csók miatt

Az elmúlt évtized egyik legbotrányosabb munkahelyi esete volt, mikor is egy amerikai magazin vezető pozícióban lévő alakja, Richard 'Mad Dog' Beckman eltörte egy alkalmazottja, Carol Matthew orrát, miközben megpróbálta rákényszeríteni, hogy megcsókoljon egy másik nőt, Emily Jahncke Davist, a cég nemzetközi divatigazgatóját.

Az 1999 júniusában, egy meetingen megtörtént eset hamar a világsajtó vezető hírei közé került, különösen, miután a nő 10 milliós kártérítési perrel fenyegette meg Beckmant, aki később nyilvánosan kért bocsánatot, többek között a cégtulajdonosok előtt, akik ekkor még mellette álltak.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Végül megoldódott a konfliktus, a feleknek sikerült peren kívül megegyezniük, ám ennek részleteit inkább megtartották maguknak. Matthews, akinek az orvosi leletek szerint nem csupán az orra, de az arccsontja is megsérült, az eset után nem sokkal otthagyta a magazint.

Ezt is szeretjük