Milyen pózban alszol?

Olyan a személyiséged

Milyen testhelyzetben hajtod álomra a fejed? Alvási pozíciód árulkodik személyiséged rejtett oldalairól. Ismerd meg őket!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az álmokban megjelenő szimbólumokból sok mindent megtudhatsz magadról, hiszen tudatalattid üzeneteit olvasod ezáltal. Azonban nemcsak a furcsa álmokra, hanem az alvás közben felvett testhelyzetedre is hatással van a tudatalattid.

Az alvásra különösen érvényes a testbeszéd, mivel a mozdulataidat nem kontrollálod, hiszen kikapcsol a tudatod. Ha tudni szeretnéd, a te alvópozíciód miről árulkodik, akkor olvasd el jellemzéseinket!

Alvópozíciók

Ha alvás során az úgynevezett embrióhelyzetet veszed fel, akkor arra következtethetünk, hogy szégyenlős vagy, kissé félénk, tartasz a mindennapi nehézségektől, igyekszel kikerülni a konfliktusokat. Abból, hogy a karok és a lábak szinte összezáródnak tested előtt, zárkózottságra lehet következtetni. Ez a helyzet utalhat a munkáddal kapcsolatos nehézségeidre is. Az azonban még kérdéses, hogy ez az alvóhelyzet előnyös vagy hátrányos-e az egészségedre.

A háton fekvés elősegíti a vérkeringést. Ha ilyen helyzetben alszol, akkor nagy valószínűséggel kissé ideges természetű vagy, szőrszálhasogató, túlságosan magas lángon égsz, különösen akkor, ha az egyik lábad kissé keresztbe rakod a másikon.

Ha az oldalt fekvést részesíted előnyben, megbízható, realista ember vagy, emellett hajlasz arra, hogy szertelen legyél, és nem veszel mindent komolyan. Azonban ha kissé oldalra fordulva hason fekszel, akkor szentimentális vagy, és az életben a könnyen megszerezhető örömökre fókuszálsz.

A leginkább kedvelt alvópóz a hason fekvés. Sok ember az egyik lábát felhúzza, és kezeit a feje mellé teszi. A jobb oldalon való alvással együtt ez a helyzet a legnépszerűbb. Az emberek 62%-a veszi fel az éjszaka folyamán valamennyi időre ezt a helyzetet.

Ha nálad is leginkább ez a mód dominál, akkor eléggé egocentrikus vagy, úgy érzed, hogy körülötted forog a világ, és gyakran eszerint is viselkedsz környezeteddel.

Végtagok

Amennyiben alvás közben akár a kezed, akár a lábad összekulcsolod, férfi esetében sikertelenségtől, nő esetében pedig támadástól való félelemre és védekezésre utal testtartásod.

Ha alvás közben mind a két kezed ökölbe szorítod, akkor agresszióra következtethetünk. Ha férfiként alszol így, akkor feltételezhetően tudat alatt harcolsz a melletted alvó nővel. Abban az esetben pedig, ha egyébként nyugodt nő vagy, ez a gesztus elárulja, hogy a lelked mélyén szívesen uralkodnál másokon.

Ha a végtagjaid a lehető legmesszebbre kinyújtod, akkor hajszolod a sikert, nem adsz fel semmit, élvezed az élet kínálta lehetőségeket, bízol saját magadban, győzni akarsz. Ha alvás közben a kezed a fejed fölé teszed, akkor környezetednek nyugodt emberrel van dolga.

Ha alvás közben a kezed a fejed fölé teszed, akkor környezetednek nyugodt emberrel van dolga. A munkádban törekszel rá, hogy elérd a maximumot. Az élet nagyon könnyű számodra, szinte semmi nem okoz nehézséget. Gyerekeknél ez a póz gyakran megfigyelhető.

Ha alvás közben az álladra rakod a kezed, az azt a tulajdonságod árulja el, hogy örömöd leled abban, ha valakit kikezdhetsz.

Különleges helyzetek

Összegömbölyödsz a párnáddal együtt? Ez nem túl gyakori póz. Általában azoknál a nőknél figyelhető meg, akik éppen most vesztették el férjüket, barátjukat vagy a munkahelyüket. Ha összegömbölyödsz és alvás közben magadhoz szorítod párnádat, akkor még nem dolgoztad fel veszteséged, ragaszkodsz a múlthoz.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Szintén nem mindennapi testhelyzet, ha az ágyban keresztben fekszel. Ha mégis így van, akkor viszont jellemző rád, hogy utópisztikus illúzióid vannak a jövővel kapcsolatban.

Ezt is szeretjük