Milyen lelki eredetű betegségekre vagy hajlamos?

Ha lelki problémáidat nem kezeled megfelelő odafigyeléssel, sajnos testi betegségek formájában is jelezhetnek.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Manapság számtalan betegség kialakulásának gyökere a megoldatlan lelki problémákra, az állandó stresszre és az egyre növekvő munkahelyi és családi elvárásokra vezethető vissza. Horoszkópunk segít feltárni a legnagyobb veszélyforrásokat, érdemes figyelned magadra, és időben megelőznöd a bajt.

Kos (III. 21 - IV. 20.)

Csillagjegyed bolygója, a Mars jelképezi hihetetlen vitalitásodat. Lehetnek azonban az életben olyan helyzetek, melyekben nem engedelmeskedhetsz energiáidnak, nem cselekedhetsz azonnal. Ezek a szituációk könnyen vezethetnek pszichés problémákhoz, melyeknek következménye lehet a depresszió, de akár a gyomorfekély is. A legjobb, amit tehetsz ezek ellen, ha a jövőben megpróbálsz valamivel lassabb életritmust felvenni.

Bika (IV. 21. - V. 20.)

Valószínűleg elég jól leplezed, ám önértékelésed meglehetősen gyenge lábakon áll. Megeshet, hogy testtömeged növelésével akarsz súlyosabb személyiséggé válni. Ugyanakkor a túlzott táplálkozás egyfajta kárpótlást is jelent számodra. Az ennek következtében kialakuló elhízás azonban olyan egészségügyi panaszokkal járhat, mint a szívproblémák vagy az ízületi betegségek. Hogy mindezt megelőzd, csak egy kis magabiztosságra van szükséged.

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

Állandó beszédkényszereddel és impulzív természeteddel rendkívül vidám nőnek tűnsz. Valójában azonban igen bizonytalan és önmarcangoló típus vagy. A legkisebb problémák és kritikák is nagyon mélyen érintenek. Túl sokat rágódsz a hibáidon, mindennek köszönhetően könnyen kaphatsz gyomorfekélyt. Ha szeretnéd megelőzni a bajt, meg kell tanulnod bízni önmagadban. És ne aggódj apróságokon!

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

Túlzottan érzékeny lelked távolságtartóvá tehet. Sokszor előfordul, hogy látszólag közel engeded magadhoz kedvesed, ám mégsem oldódsz fel teljesen a kapcsolatban. Ez a fajta viselkedés azt eredményezi, hogy semmibe veszed nőiséged szükségleteit. Mindennek következtében jellemzőek lehetnek rád a nemi működés problémái – például a cikluszavarok vagy a miómák kialakulása. Hogy elkerüld a betegségeket, fontos lenne, hogy jobban megbízz az emberekben - különösen a párodban.

Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Impulzív jellemed és heves természeted mindig újabb és újabb cselekvésekre ösztönöz. Egész életeden át pörögsz, és viszonylag kevés olyan pillanat adatik meg számodra, amikor leülsz kicsit, hogy átgondold a fontosabb dolgokat. A folyamatos hajtás azonban előbb-utóbb az egészséged rovására mehet, és könnyen alakulhatnak ki szív- és érrendszeri problémáid. Szánj néha időt arra is, hogy ellazulj, és kiengedd a fáradt gőzt. Hidd el: hosszútávon megéri!

Szűz (VIII. 23 - IX. 22.)

Nem vagy különösebben laza természet. Sokszor aggódsz olyan problémák miatt, melyek fölött más egyszerűen csak átsiklik. A folyamatos aggodalom és önmarcangolás idővel testi tüneteket produkálhat. Csillagjegyed legjellemzőbb betegségei az emésztési bántalmak, könnyen kapsz bakteriális eredetű bélbetegségeket, melyek problémát okozhatnak a tápanyagbontás során. Mindezek miatt okosabban teszed, ha kicsit lazábbra veszed a figurát.

Mérleg (IX. 23 - X. 22.)

Csillagjegyed – bármiről is legyen szó – az egyensúlyra törekszik. Ez a fajta törekvésed elsősorban a férfi-nő kapcsolaton látszik meg. Az egyensúly azonban csak akkor jöhet létre, ha mindketten hajlandóak vagytok vitába szállni a másikkal. Amennyiben te elfojtod az agressziódat, ez a számodra tudattalan harc szervi szintre tevődik át, és veseproblémákhoz vezethet. Ha szeretnéd elkerülni a betegséget, fontos, hogy szükség esetén megvédd álláspontodat.

Skorpió (X. 23 - XI. 21.)

A zodiákus más jegyeihez képest sokkal nehezebben viseled a kötelezettséget. Már gyermekként is komoly nehézséget okozott számodra a különböző családi minták betartása. Könnyen előfordulhat, hogy a gyerekkori elvárások és feladatok felnőttkorodra kényszeres tüneteket produkálnak. Ahhoz, hogy elkerüld a kényszerbetegség kialakulását, fontos, hogy kicsit nyitottabb legyél a külvilágra, és ne érezz minden veled kapcsolatos elvárást támadásnak.

Nyilas (XI. 22 - XII. 21.)

Makacsul ragaszkodsz a régi beidegződésekhez és jól bevált meggyőződésekhez. Mindezt annak ellenére teszed, hogy valójában tisztában vagy vele, a változás nem feltétlenül rossz, és bizonyos esetekben kimondottan szükséges lehet. Ez az állapot mérgezi a lelkedet, és idővel gyulladást idézhet elő a szervezetedben. Csillagjegyed leggyakoribb betegségei a különféle májproblémák, melyeket elkerülhetnél egy kis rugalmassággal.

Bak (XII. 22 - I. 20.)

Saját természetes szükségleteidtől sok esetben túlzott önfegyelemmel határolódsz el. Mivel erősen korlátozod önmagad, a hiány testi szinten is megmutatkozik. Jellemző problémáid lehetnek a különböző hiánybetegségek. Ez számtalan probléma formájában megmutatkozhat – például vérszegénység, látászavarok vagy depresszió. Ahhoz tehát, hogy elkerülhesd ezeket a betegségeket, fontos, hogy szükségleteidet ne hagyd kielégítetlenül.

Vízöntő (I. 21 - II. 19.)

Kreatív természeted és egyediséged arra sarkall, hogy olyan dolgokba kezdj, melyek a hétköznapitól és a megszokottól igen távol állnak. Mindeközben azonban szeretnéd figyelembe venni környezeted igényeit is. Ez a fajta kettősség pedig bizonyos esetekben hatalmas idegi terhelést jelenthet számodra. Az állandó stressz megviseli a szervezetedet, és elsősorban idegi eredetű megbetegedéseket eredményez. Épp ezért lenne fontos, hogy megtaláld a kellő egyensúlyt.

Halak (II. 20 - III. 20.)

Kimondottan érzékeny lélek vagy, ám gyakran elhallgatod a téged érintő problémákat. A mindennapi kötelességek nyomása és a felelősség terhe, valamint a gyakori stressz könnyen okozhat alvászavarokat, melyeket természetesen súlyosbít az, hogy nem beszélsz a problémáidról. Pedig az állandó kimerültség olyan betegségekhez vezethet, mint a szívproblémák vagy az elhízás. Légy kicsit nyitottabb, és ne aggódj apróságokon.

OLVASD EL EZT IS!

  • horoszkóp
  • holdhoroszkóp

Betegséghoroszkóp

lead repa
  • rák
  • gyógyító táplálékok

Rákellenes zöldségek

Ezt is szeretjük