Milyen alakban születhetsz újjá?

5 tévhit a lélekvándorlásról

A halál után rögtön visszatér a lélek? Tárgyként is újjászülethetsz? Eloszlatunk néhány tévhitet!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A reinkarnáció - más néven lélekvándorlás - célja, hogy azt, amit előző életedben nem tudtál megoldani, a következőben jóvátehesd. Ez érvényes minden egyes életedre, feladataidat tovább és tovább viszed.

A lélek minden újjászületéssel fejlődik. Ha előző inkarnációdban hibát követtél el, az mindig tapasztalatokkal járt. Ezek segítenek, hogy ne ess kétszer ugyanabba a csapdába, és egyre tovább juss a lelki fejlődésben, míg végül eléred a tökéletesség állapotát, amikor a földi élet körforgásából kiléphetsz.

Tárgyként is újjászülethetsz

A reinkarnáció filozófiája szerint a lélek örökkévaló, a test azonban változó. A lélekvándorlás az ismétlődő születés és halál folyamata. Mivel lelked életről életre vándorol, a reinkarnáció csakis testből testbe lehetséges.

Tévhit, hogy elvileg bármilyen alakban - akár tárgyként is - újjászülethetsz, hiszen a tárgyaknak nincs életük, nem lehet lelkük sem. Tehát csakis az emberi létforma az elfogadott, hiszen így lehet meg a folytonosság, mely által tanulhatsz korábbi inkarnációidból.

Szertartásokkal befolyásolható a következő inkarnáció

Az, hogy miként születsz újjá, a saját fejlettségi szintedtől függ, ezen pedig semmilyen spirituális szertartással nem tudsz változtatni. Fejlődésedhez elengedhetetlen a tapasztalás és a tanulás: ha megfelelő szintet értél el, akkor léphetsz egy magasabb síkra. Ennek a hosszú körforgásnak a célja az egységhez való eljutás.

Az utad csak saját magad befolyásolhatod, egyedül a tapasztalatok és a tanultak feldolgozásával juthatsz el a tökéletességhez és az önzetlenséghez. Minden inkarnációban a meglévő tudásszintedhez kapcsolódsz, és újabb feladatokat a saját fejlettségednek megfelelően kapsz. Ezeken a pontokon nem lehet átlépni.

Minden testet öltéssel jobbá válhatsz

Minden a tetteidtől függ. A Védánta - vagyis a Védák hindu szentirodalom végén megjelenő Upanisadok - szerint a lélek a földi életbe tapasztalni jön. Ezáltal egyre mélyebbre és mélyebbre jut, egészen addig, amíg rá nem ébred, hogy ez örökké változó. Ekkor kezdi el keresni a maradandót, amivel egyre feljebb kerül, és végül kikerül a földi körforgásból.

Rejtélyes, misztikus helyek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az, hogy milyen leszel a következő inkarnációdban, sok mindentől, főleg az előzőben megélt tapasztalatoktól. Akár jó, akár rossz vagy, annak mindenképpen szerepe van a lélek további életében. Amennyiben tetteid következményeként negatív karmát hozol magaddal korábbi életedből, úgy nem válsz jobb emberré.

Emlékezhetsz, mi miért történik

Tudatalattid minden tapasztalatra emlékszik, amit előző életeidben gyűjtöttél, de tudatod ezeket elfelejti, amikor újjászületsz.

A lélek, mielőtt újra lejön a Földre, mindent eltervez. Kiválasztja, mit és milyen körülmények között szeretne megtapasztalni. Mostani életed körülményeit is te választottad magadnak, ha nem is tartod ezeket a legmegfelelőbbnek.

Az, hogy nincsenek emlékeid azokról a dolgokról, amiket már megtudtál, nem véletlen. Legtöbbször a jelenlegi életed történéseit is nehéz feldolgoznod, képzeld csak el, vajon mi történne, ha több inkarnáció kellemetlenségeivel egyszerre kellene megküzdened ebben az életben.

A halál után rögtön visszatérsz

Az, hogy visszatérj a Földre, időbe telik. A halál után a lélek - mint egy filmet - visszanézi, ami az életében történt. Ebből tudja meg, mi volt a feladata, és mennyire tudta teljesíteni azt. Ha valami nem úgy történt, ahogy szeretted volna, azt jóvá kell tenned, ezért a következő életedben több dolgot próbálsz magadra vállalni.

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

A feladatok teljesítéséhez segítők állnak a lélek rendelkezésére. Velük megteremthető a következő inkarnáció minden részlete, a családtól elkezdve a fő sorspontokig. A lélek csak akkor születhet újjá, ha mindez megtörtént, és elérkezett a megfelelő idő, hogy visszatérjen a Földre.

Ezt is szeretjük