Milyen az arcformád? Ez a haj áll jól neked!
Változásra vágysz, de nem vagy biztos benne, hogy jól állna neked egy rövidebb fazon? Megmutatjuk, milyen frizura illik az arcodhoz!

Dia

 	Ovális arcforma 	Ennél az arcformánál az állkapocs éppen csak szélesebb, mint a homlok vonala - ha ilyen az arcformád, szerencsé vagy, mert szinte minden hajhosz jól áll neked. Kerüld az arcodba lógó tincseket, mert ezek csak elrontják a tökéletes arcformádat - próbálj ki egy hátrafésült, vagy középen elválasztott fazont. A hullámokkal mégjobban kiemelheted szabályos vonásaidat. 	  	Kapcsolódó cikk: 	Frizurák kevés hajból »

Ovális arcforma

Ennél az arcformánál az állkapocs éppen csak szélesebb, mint a homlok vonala - ha ilyen az arcformád, szerencsé vagy, mert szinte minden hajhosz jól áll neked. Kerüld az arcodba lógó tincseket, mert ezek csak elrontják a tökéletes arcformádat - próbálj ki egy hátrafésült, vagy középen elválasztott fazont. A hullámokkal mégjobban kiemelheted szabályos vonásaidat.

 

Kapcsolódó cikk:
Frizurák kevés hajból »

Dia

 	Téglalap arcforma 	Ennél az arctípusnál az állkapocs körülbelül ugyanolyan széles, mint a homlok. Kerüld a túl hosszú hajat, inkább a rövid, vagy középhosszú fazonok előnyösek a számodra. Egy finom frufruval elvehetsz az arcod hosszából. Az oldalt dúsabb tincsekkel finhomíthatsz a vonásaidon, így a lépcsőzetes vágás, vagy a hullámos hajvégek is előnyösek a számodra.

Téglalap arcforma

Ennél az arctípusnál az állkapocs körülbelül ugyanolyan széles, mint a homlok. Kerüld a túl hosszú hajat, inkább a rövid, vagy középhosszú fazonok előnyösek a számodra. Egy finom frufruval elvehetsz az arcod hosszából. Az oldalt dúsabb tincsekkel finhomíthatsz a vonásaidon, így a lépcsőzetes vágás, vagy a hullámos hajvégek is előnyösek a számodra.

Dia

 	Háromszög arcforma 	Ha ar arcod háromszög alakú, az állad és az állkapcsod szélesebb, míg a homlokod keskenyebb. A rövidebb frizurák kifejezetten előnyösek számodra, ha néhány laza hullámmal a fejtetőn dúsabbá teszed a hajadat, azzal tovább közelíthetsz az egyensúly felé. Ne lógjon a hajad az arcodba, hagyd, hogy a figyelem a szemedre terelődjön. 	  	Kapcsolódó cikk: 	Könnyen elkészíthető frizurák »

Háromszög arcforma

Ha ar arcod háromszög alakú, az állad és az állkapcsod szélesebb, míg a homlokod keskenyebb. A rövidebb frizurák kifejezetten előnyösek számodra, ha néhány laza hullámmal a fejtetőn dúsabbá teszed a hajadat, azzal tovább közelíthetsz az egyensúly felé. Ne lógjon a hajad az arcodba, hagyd, hogy a figyelem a szemedre terelődjön.

 

Kapcsolódó cikk:
Könnyen elkészíthető frizurák »

Dia

 	Szív alakú arcforma 	A szív alakú fejforma a háromszög ellenéte - vagyis a homlok széles, az áll pedig keskenyebb. Számodra a hosszabb fazonok előnyösek, ha mégis levágatnád a hajad, majard a bubi fazonnál, ami az álladra tereli a figyelmet. Egy egyenes vonalú frizurával is tompíthatod a homlokod hangsúlyosságát. 	  	Kapcsolódó cikk: 	Trendi fonott frizurák »

Szív alakú arcforma

A szív alakú fejforma a háromszög ellenéte - vagyis a homlok széles, az áll pedig keskenyebb. Számodra a hosszabb fazonok előnyösek, ha mégis levágatnád a hajad, majard a bubi fazonnál, ami az álladra tereli a figyelmet. Egy egyenes vonalú frizurával is tompíthatod a homlokod hangsúlyosságát.

 

Kapcsolódó cikk:
Trendi fonott frizurák »

Dia

 	Négyzet arcforma 	Ezt az arcformát karakteres áll jellemzi, az arc hossza és szélessége nagyjából egyforma. A középhosszú haj kifejezetten előnyös számodra, de kerüld a nagyon rövid hajakat. Néhány könnyű hullámmal finomíthatsz az arcod szögletességén, ahogy egy nem túl hangsúlyos oldalfrufruval is.

Négyzet arcforma

Ezt az arcformát karakteres áll jellemzi, az arc hossza és szélessége nagyjából egyforma. A középhosszú haj kifejezetten előnyös számodra, de kerüld a nagyon rövid hajakat. Néhány könnyű hullámmal finomíthatsz az arcod szögletességén, ahogy egy nem túl hangsúlyos oldalfrufruval is.

Dia

 	Kerek arcforma 	Ha az arcod kerek, a legszélesebb pontja valahol a füleiddel egy vonalban van, szélessége és magassága nagyjából egyforma, de a négyzetes arccal ellentétben a vonásaid finomabbak. A rövid hajak kifejezetten jól állnak neked, különösen, ha a fejtetőn meg vannak emelve, ez ugyanis nhyújtja az arcodat. Rövid hajat csak akkor hordj, ha van időd mindig göndöríteni, vagy enyhén tupírozni, hogy ne lapuljon le. 	  	Kapcsolódó cikk: 	Közkedvelt frizurák, amik senkinek sem állnak jól »

Kerek arcforma

Ha az arcod kerek, a legszélesebb pontja valahol a füleiddel egy vonalban van, szélessége és magassága nagyjából egyforma, de a négyzetes arccal ellentétben a vonásaid finomabbak. A rövid hajak kifejezetten jól állnak neked, különösen, ha a fejtetőn meg vannak emelve, ez ugyanis nhyújtja az arcodat. Rövid hajat csak akkor hordj, ha van időd mindig göndöríteni, vagy enyhén tupírozni, hogy ne lapuljon le.

 

Kapcsolódó cikk:
Közkedvelt frizurák, amik senkinek sem állnak jól »

Dia

 	Gyémánt arcforma 	Ha az arcod gyémánt formájú, akkor az arccsontod szélesebb, az állad és a homlokod pedig keskenyebb - ez egy nagyon előnyös, karakteres arcot jelent, ezért, ha az arcod valóban gyémántalakú, szinte minden fazon jól áll, bátran próbálkozhatsz rövidebb frizurákkal is. Arra ügyelj, hogy a fürtjeid ne lógjanak az arcodba, mert ezzel tompítanád arcod karakterességét.

Gyémánt arcforma

Ha az arcod gyémánt formájú, akkor az arccsontod szélesebb, az állad és a homlokod pedig keskenyebb - ez egy nagyon előnyös, karakteres arcot jelent, ezért, ha az arcod valóban gyémántalakú, szinte minden fazon jól áll, bátran próbálkozhatsz rövidebb frizurákkal is. Arra ügyelj, hogy a fürtjeid ne lógjanak az arcodba, mert ezzel tompítanád arcod karakterességét.

Ezt is szeretjük
Szerző: Zabolai Margit E.
Fotó: