1 perces teszt: milyen színű a személyiséged? Meglepően pontos képet ad rólad

Íme, egy nagyon érdekes pszichológiai teszt!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gondoltad volna, hogy a pszichológiában a személyiségtípusokat színek szerint is csoportosítják? Ha kíváncsi vagy, te melyik kategóriába tartoznál, most könnyen kiderítheted. Válaszd ki az alábbi felsorolásból azt az egy szót, ami szerinted a legjobban jellemez téged, majd keresd ki lent, hogy melyik színhez tartozik!

Kreatív, emberközpontú, sportos, optimista, érzékeny, fegyelmezett, természetkedvelő, makacs, feltűnő, maximalista, gyakorlatias, takarékos.

Kreatív, természetkedvelő, érzékeny: kék

A kék személyiségcsoportba tartozók gyakran szégyenlősnek tűnnek, pedig valójában csak csendes, introvertált típusúak. Legjobban a hozzájuk hasonló emberekkel jönnek ki, csak néhány barátjuk van, és a szűk család körében vagy teljesen egyedül érzik magukat a legjobban, lehetőleg a természetben. Egyedi gondolkodásmódjuk és kreativitásuk miatt gyakran valamilyen alkotó területen tevékenykednek, és a hobbijuk is a művészethez kapcsolódik.

Maximalista, fegyelmezett, takarékos: zöld

A zöld személyiség minden területen szereti a rendet maga körül. Nincs oda a drámáért, akkor boldog, ha nyugalom van, és nem szívesen mutatja ki, ha valami felzaklatja. Még a legélesebb helyzetben is képes megőrizni a hidegvérét, amiből számos előnye származik, de emberi kapcsolataiban konfliktusokat okozhat. Jól bánik a pénzzel, nem veri a fogához a garast, de általában csak akkor költ, ha az valóban szükséges, és teljesen biztos benne, hogy megteheti.

Emberközpontú, feltűnő, optimista: sárga

Remek szónok válik a sárga személyiségekből, mert imád szerepelni, és kiváló a beszédkészsége. Öltözködési stílusa és megjelenése miatt is feltűnő jelenség, de kisugárzása miatt is rögtön minden szem rászegeződik, ha belép valahová. Társasági lény, szereti az embereket, és ő is hamar szimpatikussá válik pozitív gondolkodásának, kiváló humorának és lazaságának köszönhetően. Néha kissé harsány lehet, és komolytalan benyomást kelthet.

Sportos, gyakorlatias, makacs: piros

A piros személyiség nem szereti a felesleges fecsegést, és nem csinál gondot abból, ha ezt valakinek a tudtára kell adnia. Mindig a lehető legpraktikusabb módon igyekszik mindent megoldani, és jaj annak, aki ebben akadályozni próbálja. Temperamentumos és energikus, ezen tulajdonságait pedig a sportokban tudja a legjobban kamatoztatni. Nem szereti, ha szabályozzák, vagy bezárva érzi magát, és kerüli az olyan helyzeteket, ahol alkalmazkodnia kell másokhoz.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Ezt is szeretjük