Mikor jön már végre a tavasz? Most megtudhatod
Most eláruljuk, hogy hétvégére érdemes-e szabadtéri programot szervezni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Már-már télies idő előzte meg a húsvétot, ami az ünnepre sem lett sokkal kellemesebb. Az igazi tavaszias időre azonban - ha hihetünk az előrejelzéseknek - nem kell tovább várni.

Napsütés, és akár 20 fok is lehet hétvégén. A hajnali fagyoknak is búcsút inthetünk, a tél már nem tér vissza.

Szerdán enyhül az idő

Szerdán tovább enyhül az idő, kezdetben több, majd kevesebb felhő lesz az égen, a gomolyfelhőkből viszont egy-egy futó zápor többfelé kialakulhat. Sok helyen még szeles lesz az idő. Hajnalban helyenként fagyhat, nappal 10-15 fok várható - írja az Időkép.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szerdán még hó- vagy jégdara is előfordulhat, de a Dunántúl felől már érkezik az enyhülés.

Csütörtökön már 18 fok várható

A csütörtök már tavaszias lesz. Napos idő várható vékony fátyol-, illetve gomolyfelhőkkel. Csapadék nem valószínű. Az Alföldön napközben megélénkül az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára -3, +4 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14, 18 fok között alakul - írja a MET országos előrejelzése.

Az Időkép adatai alapján is reménykedhet mindenki a jó időben holnapra: határozott javulás kezdődik időjárásunkban, felmelegedés és napos idő veszi kezdetét. Tovább veszít erejéből a szél, de a Tiszántúlon még élénk marad. Reggel helyenként még fagyhat, de nappal már sokfelé 15-18°C köré melegszik a levegő.

Hétvégére érdemes szabadtéri programot tervezni

Az előrejelzések hétvégére igazán Pazar időt jósolnak. Eszerint szombaton és vasárnap 20 fok fölé is melegedhet a levegő, és sok napsütés várható. Bátran tervezhetsz szabadtéri programot, mert még felhőre is csak elvétve lesz esély, csapadék a jelenlegi előrejelzések szerint sehol sem várható.

Az OMSZ szerint vasárnap már akár 23 fok is lehet, és a hajnali fagyok is megszűnnek. A reggeli órákban egyébként addig is egyre kevesebb helyen fog fagypont alá csökkenni a hőmérséklet.

Bár a hosszabb távú előrejelzések nem mindig megbízhatók, ha hinni lehet az Időkép jelzésének, akkor a tél idén már nem tér vissza, így egyre kellemesebb, melegebb időre van kilátás.

Ezt is szeretjük