Nem fogsz örülni, ha már nehezen bírod a meleget: újabb hőségriadó van érvényben
A meteorológiai szolgálat Budapestre és néhány megyére másodfokú, az ország többi részére elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

kanikula
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kedd déltől hőségriasztást rendelt el a tisztifőorvos, emellett a kánikula miatt néhány megyére és a fővárosra másodfokú figyelmeztetést adtak ki, az ország nagy részén pedig elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében azt írta: a középhőmérséklet több helyen eléri a 25 °C, 26 °C, főként a középső területeken a 27 °C-ot. Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adták ki a másodfokú figyelmeztetést.

Az ország többi területén - Vas és Zala megye kivételével - elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet 31-35 °C között alakul. Késő estére 23-28 °C közé hűl le a levegő. Kiemelték továbbá, hogy délután, kora este főként északkeleten, az Északi-középhegységben, a középső országrészben és a Dunántúl délkeleti részén lehetnek zivatarok. Zivatarban átmeneti, intenzívebb csapadék, szélerősödés várható.

Szerdán a sok napsütés mellett nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, néhol lehet zápor, zivatar. Az északkeleti szél helyenként megélénkül, de zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 °C és 21 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 °C és 35 °C között alakul.

Csütörtökön is gomolyfelhő-képződés várható a napsütés mellett, elszórtan számíthatunk záporra, zivatarra. A délkeleti szél néhol megélénkül, de zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 °C és 22 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 °C és 34 °C között alakul.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken a napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, többfelé alakul ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 °C és 22 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 °C és 33 °C között alakul.

Nézd meg ezt is - A férfi, aki negyven éve mindennap ültet egy fát az egykor kopár szigeten

A Brahmaputra-folyón fekvő Majoli a világ legnagyobb folyami szigete India keleti csücskében. Bár egykoron területe még 1250 négyzetkilométer volt, az elsivatagosodás és az erózió miatt mára mindössze 350 négyzetkilométer maradt belőle. A szigeten élő Jadav Payeng még csak 16 éves volt, amikor eldöntötte, ezt nem nézheti tétlenül.

Ezt is szeretjük