Mennyire vagy művelt?

Horoszkópod megmutatja

Konyítasz valamennyit az irodalomhoz, vagy inkább a filmek érdekelnek? A horoszkóp elárulja, az élet mely területén vagy igazán művelt.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csillagjegyed és műveltséged szorosabban összefügg, mint gondolnád. Állatövi jegyed számos adottságodat meghatározza, ami befolyásolja érdeklődésedet.

Híres nők a történelemben

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha kíváncsi vagy egy ezzel kapcsolatos konkrétabb elemzésre, olvasd el horoszkópunkat, és tudd meg, műveltséged az élet mely területén mutatkozik meg.

Kos (III. 21 - IV. 20.)

Kosként átfogó jellegű ismeretek megszerzésére törekszel, nem szívesen ragadsz le egy területen, legyen az bármely művészeti ág vagy egzakt tudomány. Műveltségedet a spontaneitás határozza meg. Nem feltétlenül törekszel az úgynevezett alapművek megismerésére, inkább a hangulatodtól függően, ötletszerűen döntesz arról, hogy milyen könyvet olvass el, vagy milyen filmet nézz meg a moziban. Szinte bármit képes vagy befogadni és értékelni, ha az nem egysíkú.

Bika (IV. 21. - V. 20.)

A horoszkóp szerint egyszerre vagy materiális és érzéki beállítottságú, ami műveltségedben is megnyilvánul. Nem vagy sokoldalú, így az átlagosnál kevesebb területen szerzel jártasságot, azt azonban rendkívüli alapossággal teszed. Ugyanakkor az esztétikum is fontos számodra, függetlenül attól, hogy az a művészet mely ágában nyilvánul meg. Az égiek kifinomult, ám kissé konzervatív ízléssel áldottak meg, így általában kevésbé vagy nyitott a formabontó megoldásokra.

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

Kielégíthetetlen tudásszomjadból adódóan sokoldalú műveltségre teszel szert. Lényegében minden érdekel, ám a legritkább esetben érzel késztetést arra, hogy igazán alaposan elmélyedj valamiben. Így Ikrekként nem vagy szakbarbár, és szinte bármihez hozzá tudsz szólni. Minden más jegynél fontosabb számodra, hogy széleskörű ismereteidet másokkal is megoszthasd, mint ahogy többnyire magad is jobbára a verbális kommunikáció útján szerzel információkat.

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

A horoszkóp szerint érzelmességed műveltségedben is megmutatkozik: a művészetekhez és az egzakt tudományokhoz egyaránt intuitívan közelítesz. Ebből adódik az, hogy előbbiek esetében szinte megérzed egy-egy alkotás üzenetét, utóbbiakban elmélyülve pedig pillanatok alatt átlátod az összefüggéseket. Közel áll hozzád az irodalom és a képzőművészet - olyannyira, hogy ezeket akár magad is művelheted -, de bármi másra is nyitott vagy, feltéve, ha az megüti az általad felállított szigorú mércét.

Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Bár Oroszlánként sok minden érdekel, igazán csak az tud megfogni, amiben kreativitást, egyéni kifejezésmódot fedezel fel. A populáris kultúra távol áll tőled - sokkal vonzóbb számodra az, ami nem mindenki számára elérhető, de a látványosság sem elhanyagolható szempont. Megszerzett ismereteidet különösen jól hasznosítod azon képességed birtokában, hogy a dolgokat összefüggő egészként fogod fel és látod át, anélkül, hogy elvesznél a részletekben.

Szűz (VIII. 23 - IX. 22.)

Racionális gondolkodásmódod műveltségedet is meghatározza. A horoszkóp szerint a magad következetes módján a gyakorlatban alkalmazható ismeretek megszerzésére törekszel, ami természetesen nem jelenti, hogy a művészetek hidegen hagynak. Kizárólag azt fogadod be, ami előzőleg átment a fejlett kritikai érzéked szűrőjén - abban viszont képes vagy tökéletesen feloldódni. Mivel magad is jó manuális készséggel rendelkezel, különösen a képzőművészeti alkotásokat értékeled.

Mérleg (IX. 23 - X. 22.)

Mérlegként műveltségedet illetően is egyensúly kialakítására törekszel, így egzakt és humán jellegű ismeretekkel egyaránt rendelkezel. Valójában azonban a művészet a te világod. Csalhatatlan érzékkel különbözteted meg a populárist a valódi értéktől, ám ezt olyan természetességgel teszed, hogy a sznobizmus halvány gyanúja sem férkőzhet a közeledbe. Valószínűleg nehezedre esne választani a különböző művészeti ágak között: a zene, az irodalom és a képzőművészet egyformán fontos számodra.

Skorpió (X. 23 - XI. 21.)

Műveltségedet egyszerre hatja át a célszerűség, illetve a vonzalom a misztikum iránt. A művészetek és a tudományok terén egyaránt mindenevő vagy, ám lényeges számodra, hogy megszerzett ismereteidet kézzelfogható módon is hasznosíthasd, és azok által betekintést nyerhess a tabuk, a tiltott dolgok világába. A horoszkóp szerint nem feltétlenül törekszel klasszikus műveltség megszerzésére, sokkal szívesebben mélyedsz el pszichológiai vagy ezoterikus, netán okkult témájú könyvekben.

Nyilas (XI. 22 - XII. 21.)

Az állatöv egyik legnyitottabb jegye a tiéd. Nyilasként azon vagy, hogy minél inkább kitágítsd a horizontot, így minden érdekel, de igazán csak olyasmivel szeretsz foglalkozni, amivel teljes mértékben azonosulni tudsz. Sokoldalúságodnál fogva szeretnél minél több területen jártasságra szert tenni, ám a gyakorlatban - úgymond menet közben - lényegesen hatékonyabban tudod elsajátítani az új ismereteket, mint iskolai képzés keretében. A végső igazságot kutatva szívesen elmerülsz a filozófiában és a teológiában.

Bak (XII. 22 - I. 20.)

Letisztult gondolkodásmódodnak köszönhetően műveltségedben egyfajta rendszerezettség figyelhető meg. A horoszkóp szerint pillanatok alatt felméred, mi az, amit a ráfordítás és a várható eredmény vonatkozásában érdemes behatóan tanulmányozni, és a továbbiakban erre koncentrálsz. Ha ezután még marad szellemi kapacitásod, szívesen teszel kirándulásokat a magas-, sőt, adott esetben a populáris kultúra világába is, a célszerűséget azonban mindennél fontosabbnak tartod.

Vízöntő (I. 21 - II. 19.)

Hatalmas tudásszomjadat a legkülönbözőbb módokon igyekszel kielégíteni. Vízöntőként szinte magadba szívod az újabb információkat, függetlenül attól, hogy azok mely tudománnyal, művészeti ággal, egyéb területtel kapcsolatosak. Az egész világ a fejedben van, de nem feltétlenül érzel késztetést arra, hogy szerteágazó ismereteidet a gyakorlatban kamatoztasd. Műveltséged és tájékozottságod birtokában hajlamos lehetsz felülről szemlélni az élet dolgait ahelyett, hogy részt vennél bennük.

Halak (II. 20 - III. 20.)

A horoszkóp szerint azt, hogy mit tekintesz az úgynevezett alapműveltség részének, a legkevésbé sem a külső elvárások határozzák meg. E téren is rendkívüli megérzéseidre és fantáziádra hagyatkozol. Szívesen elmélyedsz bármiben, ahol ezeket szabadjára engedheted, ám különösen közel állhat hozzád a zene, a líra, illetve vonzódhatsz a film és a színház világához is. Mivel rendkívüli intenzitással fogadod be az új ingereket, könnyen kifáradsz, ezért lazításképpen a könnyebb műfajok felé fordulsz.

OLVASD EL EZT IS!

  • horoszkóp
  • jellem

Jellemhoroszkóp

  • stílus
  • öltözködés

Stílushoroszkóp

  • horoszkóp
  • kínai horoszkóp

15 sztár a Ló jegyében

  • horoszkóp
  • kínai horoszkóp

15 sztár a Sárkány jegyében

Ezt is szeretjük