Módosulnak a menetrendek április 3-án: a vonatok és a buszok is máshogy járnak
Módosul a vasúti és autóbusz-közlekedési menetrend április 3-án.

DBZOL20200213017
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Módosul a vasúti és az autóbusz-közlekedési menetrend április 3-án, a közlekedés még jobban igazodik az utazási igényekhez - közölte a MÁV kedden az MTI-vel. A menetrend-módosítással a MÁV-Volán-csoport újításokat, új járatokat, jobb csatlakozásokat, finomhangolásokat vezet be - írták a közleményben.

Az újdonságok között szerepel, hogy a Budapest-Győr-Szombathely közötti InterCity vonatok Savaria, a Budapest-Szerencs-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest között közlekedő InterCity vonatok Tokaj és a Budapest-Nyíregyháza-Záhony közötti InterCity vonatok pedig egységesen Nyírség InterCity néven közlekednek áprilistól a könnyebb megjegyezhetőség érdekében.

A közleményben kiemelték, az esztergomi vonalon munkanapokon a reggeli órákban Budapest felé, illetve a délutáni, esti időszakban Esztergom felé közlekedő gyorsított vonatok megállnak Piliscséven, egyes zónázó vonatok pedig Magdolnavölgy megállóhelyen is. A fővárosi hétvégi gyors kapcsolat megteremtése érdekében vasárnap délután új közvetlen vonat közlekedik Kazincbarcika és Budapest között. Bővül a Zalaegerszegre közlekedő Göcsej InterCity vonatok száma.

Növelik a feltételes megállókat a székesfehérvári, a tapolcai, a pusztaszabolcsi vonalakon, és a tram-train járatok szegedi és hódmezővásárhelyi megállóhelyeinek többségén. A feltételes megállókban a személyszállító vonatok csak akkor állnak meg, ha van felszálló utas, vagy a leszállási szándékot időben jelezték. Változik a gödöllői és a csömöri HÉV-ek menetrendje is, a módosítás a hétköznap hajnali és reggeli időszakot érinti.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az április 3-án életbe lépő Volánbusz-menetrend értelmében Szombathely és Kőszeg között új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok. A változás legfontosabb eleme, hogy a két város között az autóbuszok a vonatokkal összehangolt menetrend szerint indulnak, munkanapokon a reggeli és a délutáni időszakban jellemzően már 20 percenként. A menetrendváltozás részletei a közlekedési társaságok honlapján olvashatók.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

8 mesébe illő vasútállomás Magyarországon

Gyönyörű vasútállomások találhatók szerte az országban. Már ezért megéri vonatra szállni.

Ezt is szeretjük