Csőd helyett! Legyél úrrá a váratlan pénzügyi kiadásokon gond nélkül

Egy nem várt helyzet még anyagi csődbe is taszíthat, ha nem készülsz fel az ilyen esetekre.

Válság idején még nagyobb gondot okozhat, ha egy váratlan pénzügyi helyzettel kerülsz szembe. Ha egyébként is kis tőkéből gazdálkodsz minden hónapban, a pluszkiadásokat sajnos biztosan megérzi majd a család.

Az ilyen hirtelen adódó helyzetekben pontosan az a legrosszabb, hogy felkészületlenül érnek, így nehéz előre gondolkodni - de a tévhittel ellentétben nem lehetetlen.

Szeretnéd tudatosabban kezelni pénzügyeidet?
Találd meg az OTP Megtakarítási iránytű segítségével az igényeidnek és céljaidnak legmegfelelőbb megtakarítási lehetőséget!

Még csődbe is juttathat

Mindenki életében előfordulnak olyan helyzetek, amelyekre nem számít, az élet bármely területéről legyen is szó. Ez anyagi téren is így van, és ha csak kisebb kiadásra kerül sor, az még talán nem olyan nagy tragédia. Ám ha valamilyen nagyobb összeget kellene kifizetned, de nem vagy abban a helyzetben, hogy ezt a pénzt nélkülözni tudd mindenféle probléma nélkül, az már nagyobb érvágás lehet.

Ilyen lehet például az, ha hirtelen elromlik az autó, le kell cserélni a mosógépet, esetleg nem várt betegséggel kell számolni. Anyagi kár érheti a lakást egy beázás során, és még számos olyan kellemetlenséggel kerülhetsz szembe, amit azonnal orvosolni kellene, de már enélkül is szűkösen jössz ki a fizetésedből.

Egy felmérés szerint az ilyen kiadások akár anyagi csődbe is sodorhatják az olyan családokat, amelyeket abszolút felkészületlenül ért a helyzet. Érdemes tehát előre gondolkodni, amennyire csak lehet, és tudatosítani magadban, hogy van megoldás. Könnyebb minden hónapban egy kicsit meghúzni a nadrágszíjat, mint talpra állni egy nagy anyagi veszteség után.

Megtakarítások

Bár a statisztikák szerint a magyar családok jelentős része nem tudna nagyobb összeget félretenni havonta, mégis egyre jobban foglalkoztatja az embereket az öngondoskodás kérdése, és kezdik észrevenni a benne rejlő lehetőségeket. Ha sikerül létrehoznod valamennyi tartalékot, az nemcsak biztonságérzetet ad, de a váratlan kiadások szempontjából is könnyebbséget jelenthet.

Fontos, hogy tudd, nem csupán nagy tőkéből lehet felhalmozni a megtakarítást, és a rugalmas banki feltételeknek köszönhetően nem is kell olyan hosszú időre lekötnöd a pénzedet, hogy ne nyúlhass hozzá, amikor szükség van rá. 

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A változatos megtakarítási formák segítségével a váratlan kiadások esetén is annyira felkészülten nézhetsz szembe a helyzettel, amennyire csak lehet. A takarékszámlák előnye, hogy akkor is megérik számodra, ha csak kisebb összeget teszel félre rendszeresen, és még különböző jutalmak is üthetik a markodat az alapkamaton kívül - emellett bármikor hozzáférhetsz a pénzedhez.

Ezt is szeretjük