7 rejtélyes eset, amire máig nincs magyarázat
Ha szereted a borzongást, nézd meg galériánkat!

Dia

 	Az elveszett kolónia  	1587-ben az angolok első alkalommal hoztak létre önálló kolóniát az Újvilágban, egészen pontosan a Roanoke-sziget északi részén. A gyarmatra 116 telepes, köztük 17 nő és kilenc gyerek érkezett. A kivándorlóktól még érkezett néhány levél, 1590-ben azonban az utánpótlást küldő hajó azonban egyetlen lelket sem talált közülük a szigeten - hogy hová tüntek a telepesek, az máig az amerikai kontinens egyik legnagyobb rejtélye.

Az elveszett kolónia

1587-ben az angolok első alkalommal hoztak létre önálló kolóniát az Újvilágban, egészen pontosan a Roanoke-sziget északi részén. A gyarmatra 116 telepes, köztük 17 nő és kilenc gyerek érkezett. A kivándorlóktól még érkezett néhány levél, 1590-ben azonban az utánpótlást küldő hajó azonban egyetlen lelket sem talált közülük a szigeten - hogy hová tüntek a telepesek, az máig az amerikai kontinens egyik legnagyobb rejtélye.

Fotó: learnnc.org

Dia

 	A Gyatlov-incidens  	1959. január 27-én Igor Gyatlov vezetésével egy hegymászócsoport indult el, hogy átkeljen az Ortofen hegyen. Holttestüket február 26-án találják meg a kutatócsoportok. A hegymászók láthatóan menekülve, a sátrakat belülről szétvágva, fehérneműben hagyták el a tábort, kettőjüknek beszakadt a mellkasa, egynek pedig hiányzott a nyelve. Hogy mi okozta a halálukat, máig nem sikerült kideríteni.  	Kapcsolódó cikk: 	Mi történhetett a Gyatlov-hágóban? »

A Gyatlov-incidens

1959. január 27-én Igor Gyatlov vezetésével egy hegymászócsoport indult el, hogy átkeljen az Ortofen hegyen. Holttestüket február 26-án találják meg a kutatócsoportok. A hegymászók láthatóan menekülve, a sátrakat belülről szétvágva, fehérneműben hagyták el a tábort, kettőjüknek beszakadt a mellkasa, egynek pedig hiányzott a nyelve. Hogy mi okozta a halálukat, máig nem sikerült kideríteni.

Kapcsolódó cikk:
Mi történhetett a Gyatlov-hágóban? »

Fotó: en.wikipedia.org

Dia

	A fekete dália halála	Elizabeth Short egy volt azok közül a lányok közül, akik a 40-es években színészi reményekkel indultak Los Angelesbe. Elizabethet azonban - akit fekete ruhái és titkos tetoválása miatt Fekete Dáliának neveztek - csak halála tette híressé. Brutális kegyetlenséggel gyilkolták meg, miután napokig kínozták és szexuálisan bántalmazták. Az összeroncsolt tetemen talált nyomok egy elmebeteg sorozatgyilkoshoz módszerét tükrözték - ő azonban a gyilkosság idején elmegyógyintézetben ült. Így Elizabeth kínhalálára máig nincs magyarázat.

A fekete dália halála

Elizabeth Short egy volt azok közül a lányok közül, akik a 40-es években színészi reményekkel indultak Los Angelesbe. Elizabethet azonban - akit fekete ruhái és titkos tetoválása miatt Fekete Dáliának neveztek - csak halála tette híressé. Brutális kegyetlenséggel gyilkolták meg, miután napokig kínozták és szexuálisan bántalmazták. Az összeroncsolt tetemen talált nyomok egy elmebeteg sorozatgyilkoshoz módszerét tükrözték - ő azonban a gyilkosság idején elmegyógyintézetben ült. Így Elizabeth kínhalálára máig nincs magyarázat.

Fotó: allanellenbergeg.com

Dia

 	A gázos besurranó  	1944 őszén egy őrült tartotta rettegésben Illionis állam Mattoon nevű városkájénak lakóit. Az újsághírek szerint az elkövető az ablakon keresztül juttat mérgező gázt az áldozatok hálószobájába, akik hányásra, átmeneti bénulásra, torokégésre panaszkodnak. A rendőrség ugyan talált néhány rongyot az áldozatok háza környékén, de vegyi anyag jelenlétét nem tudták bizonyítani. Máig rejtély, hogy valóban egy őrült garázdálkdott a környéken, vagy pusztán tömeghisztéria tört ki a városban - az esetek mindenesetre maguktól megszüntek.

A gázos besurranó

1944 őszén egy őrült tartotta rettegésben Illionis állam Mattoon nevű városkájénak lakóit. Az újsághírek szerint az elkövető az ablakon keresztül juttat mérgező gázt az áldozatok hálószobájába, akik hányásra, átmeneti bénulásra, torokégésre panaszkodnak. A rendőrség ugyan talált néhány rongyot az áldozatok háza környékén, de vegyi anyag jelenlétét nem tudták bizonyítani. Máig rejtély, hogy valóban egy őrült garázdálkdott a környéken, vagy pusztán tömeghisztéria tört ki a városban - az esetek mindenesetre maguktól megszüntek.

Fotó: cfz.org.uk

Dia

 	A barbadosi mozgó koporsók  	1807-ben egy barbadosi ültetvényes, Thomas Chase családi kriptát vásárolt, ahová hamarosan két rokont is temettek. Mikor ismét elhunyt valaki a családban, és harmadszorra is felnyitották a kriptát, hátborzongató dolgot tapasztaltak: a koporsók szanaszét hevertek a földön. Az eset többször is megismétlődött, noha a kripta zárját soha nem törték fel, és a helyi rendőrök sem találtak semmi gyanúsat.  	Kapcsolódó cikk: 	A barbadosi mozgó koporsókra máig nincs magyarázat »

A barbadosi mozgó koporsók

1807-ben egy barbadosi ültetvényes, Thomas Chase családi kriptát vásárolt, ahová hamarosan két rokont is temettek. Mikor ismét elhunyt valaki a családban, és harmadszorra is felnyitották a kriptát, hátborzongató dolgot tapasztaltak: a koporsók szanaszét hevertek a földön. Az eset többször is megismétlődött, noha a kripta zárját soha nem törték fel, és a helyi rendőrök sem találtak semmi gyanúsat.

Kapcsolódó cikk:
A barbadosi mozgó koporsókra máig nincs magyarázat »

Dia

	A csillaggyermek koponyája	1930-ban egy mexikói bányaalagútban egy szokatlanul széles, emberire emlékeztető, de soha nem látott formájú koponyát találtak. A vizsgálatok megállapították, hogy a csont 900 éve fekszik a föld alatt, és hogy feltehetően egy 3-5 éves gyermeké - a bizarr formára azonban nincs magyarázat. A tudósok szerint a gyermek halálát egy genetikai rendellenesség okozta, ami a koponya szokatlan formáját is megmagyarázná - az ufóhívők aztonban természetesen úgy vélik, egy földönkívüli maradványai feküdtek a bánya gyomrában.

A csillaggyermek koponyája

1930-ban egy mexikói bányaalagútban egy szokatlanul széles, emberire emlékeztető, de soha nem látott formájú koponyát találtak. A vizsgálatok megállapították, hogy a csont 900 éve fekszik a föld alatt, és hogy feltehetően egy 3-5 éves gyermeké - a bizarr formára azonban nincs magyarázat. A tudósok szerint a gyermek halálát egy genetikai rendellenesség okozta, ami a koponya szokatlan formáját is megmagyarázná - az ufóhívők aztonban természetesen úgy vélik, egy földönkívüli maradványai feküdtek a bánya gyomrában.

Fotó: abovetopsecret.com

Dia

 	Az Ördög háromszöge  	A Bermuda-háromszög, vagy más néven az Ördög háromszöge egy terület az Atlanti óceánon, ahol több hajó és repülő tűnt már el nyomtalanul. 1872 decemberében például állítólag előkerült egy egy hónappal korábban eltűnt hajó, a Mary Celeste, fedélzetén azonban senkit nem találtak - a legénység nyomtalanul eltűnt, mintha soha nem is létezett volna.  	Kapcsolódó képgaléria: 	Még több megmagyarázhatatlan eset »

Az Ördög háromszöge

A Bermuda-háromszög, vagy más néven az Ördög háromszöge egy terület az Atlanti óceánon, ahol több hajó és repülő tűnt már el nyomtalanul. 1872 decemberében például állítólag előkerült egy egy hónappal korábban eltűnt hajó, a Mary Celeste, fedélzetén azonban senkit nem találtak - a legénység nyomtalanul eltűnt, mintha soha nem is létezett volna.

Kapcsolódó képgaléria:
Még több megmagyarázhatatlan eset »

Blog.hu ajánló
Fotó: