Mégis, kinek az élete? Autóbalesetben bénult meg a szobrász
Eutanázia orvosok és színészek szemével
7-én a Centrál Színházban.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Mégis kinek az élete? című színdarabot 2009. decembere óta játsszák a Centrál Színházban. A darabról mi is írtunk korábbi cikkünkben. A december 7-i  előadást követően egy rendhagyó beszélgetést is meghallgathatsz.

Rudolf Péter és Kovács Vanda a darbban

Orvosok és színészek párbeszéde a Centrál Színházban

Az eutanáziáról egy előadás kapcsán

Az előadás által felvetett orvosi etikai kérdésekről, az egészségügy és az állampolgár viszonyáról – köztük olyan tabunak számító kérdésekről, mint az eutanázia – is szó lesz azon a beszélgetésen, amely a Centrál Színház december 7-i Mégis, kinek az élete? című előadását követi. Az esemény a Semmelweis Egyetem HuMánia Pályaszocializációs Műhely kezdeményezésére jött létre.

Mégis, kinek az élete?

Brian Clark: Mégis, kinek az élete? című drámájának főhőse egy szobrászművész, aki egy autóbaleset következtében lebénul. A darab a kórházi kezelés időszakát dolgozza fel, amikor a szobrász ráébred, hogy nem akar munka, szerelem és cél nélkül tovább élni. Harcba száll az élete és halála fölötti rendelkezés jogáért.

Az előadást követő beszélgetés ötlete a HuMánia Pályaszocializációs Műhelytől származik – mondja Puskás Tamás, az előadás rendezője, aki maga is részt vesz az eseményen.

A darabban játszó színészek: Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter, Kovács Vanda, Papp János, Simon Kornél, Vári-Kovács Péter örömmel fogadták a találkozás lehetőségét a leendő orvosokkal.

Hasznos találkozó

A HuMánia Pályaszocializációs Műhely egy önkéntes kortársoktatók által működtetett egyetemi készségfejlesztő csoport, amely arra törekszik, hogy a felnövekvő orvos-generációk egyre erősebb humán készségekkel rendelkezve lépjenek be az egészségügy rendszerébe.

Mivel a téma közös, társadalmi ügyünk, a Centrál Színház a közönséget is szívesen látja a találkozón, mind az adott előadás nézőit, mind azokat, akik korábban látták az előadást, de azokat is, akiket egyszerűen érdekel ez a téma. Puskás Tamás szerint a társulat reméli: a beszélgetés segíti mind a közönséget az orvosi nézőpont megismerése által, mind a leendő orvosokat pályaszocializációjukban, a jó orvos-beteg kapcsolat kialakításában, mind az előadásban szereplő színészeket a nézői reflexiókkal, illetve az orvosszakmai szempontokkal való megismerkedéssel.

Orvosok és színészek párbeszéde a Centrál Színházban
Helyszín: Centrál Színház, Budapest 1065 Révay utca 18.
Időpont: A beszélgetés a december 7-i esti előadás után, körülbelül 21:20-kor kezdődik.

Neked mi a véleményed az eutanáziáról?

Ezt is szeretjük