Megírta a halottak könyvét, aztán örökre eltűnt: 3 hátborzongató könyv igaz története
Ezeket a könyveket csak a legbátrabbak olvassák el.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A történelem során számos olyan kiadvány látott napvilágot, melyet utóbb betiltottak, vagy amelynek ijesztő történeteitől máig táncot jár a hideg az ember tarkóján.

Mindez az alábbi kötetekre is igaz, így csak akkor tedd őket az éjjeliszekrényre, ha erős idegekkel rendelkezel. Ellenkező esetben is jó tudnod, melyek ezek, hogy - ha csak nem vagy túlontúl kíváncsi - messziről el tudd kerülni őket.

Necronomicon

A Necronomicon története igazán kalandos. A hagyomány szerint Abdul Alhazred - az őrült arab - nevéhez fűződik az eredeti változat, amely a 8. századan íródott, címe pedig Kitab Al Azif volt. A szerző számtalan országot megjárt, kalandozásairól csak annyit lehet tudni, hogy igazán titokzatosak voltak.

Az idők során számos fordítása készült a műnek, ugyanakkor az egyház többször is betiltotta és máglyára vetette. A szerző korai halála is a legenda része.

A könyvben számos szimbólum bukkan fel, amelyek túlságosan régiek ahhoz, hogy a kutatók meg tudnák fejteni őket. A halottak könyve segít természetfeletti erőket  megidézni, illetve rituálékat rendezni. Hogy így van-e, nem tudni, viszont a pletyka épp elég volt az egyháznak a betiltáshoz és a könyvégetéshez.

A sátán sötét erőket vonzó alkotását valójában Howard Philips Lovecraft írta, ezzel a művel színesítendő saját sötét fantáziabirodalmát. Három hasonló könyve is megjelent.

Mein Kampf

A Mein Kampf, magyarul Harcom a rettegett náci vezér, Adolf Hitler könyve, mely a fasiszta ideológiát és a Führer politikai terveit foglalja magában. A könyv kétkötetes, az első része 1925-ben, míg a második egy évre rá jelent meg.

A szélsőséges propagandát képviselő kötetben Hitler saját tapasztalatait osztja meg az olvasóval, méghozzá igazán részletesen, sőt, azt is kifejti, hogy miként képzeli a nagy birodalom létrehozását. 

Lenézően beszél a zsidókról és a szlávokról is, leírja, hogy nem hisz a rasszok egyenrangúságában, és azt is elmondja, hogy ezek a népek gyengék, márpedig mindig az erősebb győz. A Mein Kampfot Németországban a második világháború után betiltották, és azóta számos más országban is kivonták a forgalomból.

Sodoma 120 napja

A világirodalom egyik leghírhedtebb műveként tartják számon Marquis de Sade regényét, mely csak nemrégiben jelent meg magyarul.

A könyv 1785-ben íródott, ám nem csak az akkori felfogás szerint számított megbotránkoztatónak. A legdurvább szexuális eltévelyedéseket dolgozza fel, nem meglepő, hogy a szadizmus szó is Sade márki nevéből alakult ki.

De Sade egy előkelő társaság történetét írja le, akik 120 napon keresztül a legkülönbözőbb perverzióknak hódolnak. Pontosan ezért nemhogy csak felnőtteknek, de kizárólag a legerősebb idegzetűeknek ajánlják a szexuális vonatkozásokkal teletűzdelt kötetet.

A történetből film is készült, melyet az egyik legszélsőségesebb alkotásnak tartanak, így sok országban csak cenzúrázott formában érhető el, vagy egyáltalán nem is kerülhet forgalomba.

Ezt is szeretjük