Gusztustalan húzás a NAV-tól!

Az adóhatóság embereinek semmi sem szent!

Csak gratulálni tudunk azoknak, akik ezt az akciót kieszelték!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Igen, az adóhatóság erre is képes: az ellenőrök a saját gyerekeik örömét is képesek elrontani egy jó kis büntetés kedvéért! Házhoz hívtak ugyanis a NAV-osok egy Mikulást, majd a műsor végén megbüntették, mert a Mikulás nem adott számlát.

A Mikulásnak öltözött férfi hívásra ment a megadott címre, ahol szokás szerint kikérdezte a szülőket a gyerekekről, majd leadta a műsort – dicsért, dorgált, csokit és virgácsot is osztott, még közös fotózás is volt, ahogy az általában lenni szokott.

Mielőtt azonban fizetésre került volna a sor, az addig szülőként viselkedő NAV-osok elővették az igazolványaikat, és számon kérték a Mikuláson a vállalkozói igazolványt és a számlát – számolt be a történtekről a Tények.

Hogy mindehhez az esetet végignéző gyerekek mit szóltak, nem tudjuk, de a közösségi oldalakon óriási a felháborodás a Mikulás-büntető adóellenőrök miatt.
A legtöbben azért vannak kiakadva, hogy lehet gyerekeket ilyen helyzetbe hozni, felhasználni őket egy büntetés elérése érdekében, és megfosztani őket egy mesétől?

A hozzászólásokból az is kiderül, hogy a legtöbb kommentelőnek nem az a baja, hogy az adóhatóság teszi a dolgát és megbünteti a szabálytalankodókat, hanem hogy így teszi mindezt. Miközben a milliókkal tartozókkal szemben sokkal elnézőbben viselkednek - mondják a kommentelők.

A legtöbb Mikulás nem ebből él, de ez a NAV-ot nem zavarja

Azt jó előre beharangozta az adóhatóság, hogy mindent ellenőrizni fognak, ami a karácsonyhoz köthető, de hogy pont az alkalmi munkás – a gyerekeknek örömet okozó, és nemzetgazdasági értelemben a legkevesebb kárt okozó – Mikulásokra fognak gőzerővel rászállni, azt senki nem gondolta volna.

A legtöbb Mikulás egyébként alkalmi munkás – ahogy a most megbüntetett férfi is -, aki az évnek csak ezen az egyetlen napján dolgozik télapóként. Lévén, hogy egy évben csak egyszer van december 6, a legtöbben nem is váltják ki csak ezért a vállalkozói igazolványt, inkább jelentkeznek valamelyik, erre szakosodott munkaerő-közvetítő cégnél, akik megkötnek velük egy szerződést erre az egy napra, és minden hivatalos ügyet – elvileg a számlázást is – is intézik.


Ezt is szeretjük