Malek Andrea és Szulák Andrea is fellép a világhírű zenekarral!

Október 8-án veszi kezdetét a Budapest Jazz Orchestra koncertsorozata.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jazztörténet egyik legizgalmasabb korszakát, a swing aranykorának hangzását ápoló Budapest Jazz Orchestra minden kétséget kizáróan a legnépszerűbb és egyben legismertebb hazai Big Band. A Budapest Jazz Clubban októberben induló sorozat keretében az elsöprő nagyzenekari hangzáshoz szemet gyönyörködtető látvány is társul, hiszen a csillogó rezes szekció hangszerei mellett egy-egy gyönyörű énekesnő is színpadra lép. Október 8-án például Malek Andrea.

Budapest Jazz Orchestra

Budapest Jazz Orchestra és 3 díva

A fúvósok szólamait kiegészítő változatos karakterű és egyéniségű dívák estéről-estére könnyed örökzöldekkel idézik fel a 30-as 40-es évek Amerikájának hangulatát. A Budapest Jazz Orchestra a szó szoros értelmében is játszva garantálja mindezt.

Malek Andreával indul a koncertsorozat

A 17+1 sorozat állomásain a "plusz egyek" névsora magáért beszél, hiszen a mindenki számára ismerősen csengő jazzslágereket a legnépszerűbb énekesnők előadásában hallhatja a közönség.

  • Malek Andrea – október 8.
  • Harcsa Veronika – november 12.
  • Szulák Andrea – december 17.

A sorozat első, október 8-i alkalmával a Magyar Dal Napján is hangos közönségsikert aratott Malek Andrea énekel. A novemberi esten a Budapest Jazz Club állandó fellépője Harcsa Veronika egy rendhagyó koncert keretében a zenekar hagyományos hangzását új, izgalmas irányba tereli, majd decemberben, az idei év utolsó, karácsonyi hangulatú BJO koncertjének vendége a sokoldalú énekes-színésznő Szulák Andrea lesz.

Világhírű zenekar

Az 1998-ban alakult formáció az eltelt évtizedben számos, többek közt a 2003-as Montreux Jazz Fesztiválra is meghívást kapott. Koncertjeiken gyakran láttak vendégül világhírű művészeket is, örömmel fogadta felkérésüket például a legendás dobos, Peter Erskine.

A Budapesti Őszi Fesztiválon adott koncert után alig egy hónappal Al Di Meolaval közösen öltöztették új köntösbe Bizet Carmenjét a Budapest Sport Arénában. A világhírű közreműködők névsorát olyan nagyformátumú zenészek gazdagították, mint George Duke, Kevin Mahogany, Harry Sokal, Jeff Ballard, vagy legutóbb, a Debreceni Jazz Fesztiválon Chris Potter.

Budapest Jazz Orchestra & Malek Andrea
Helyszín: Budapest Jazz Club, 1088 Budapest, VIII. kerület, Múzeum utca 7.
Időpont: 2011. október 8. 21 óra.
Jegy: 2000 forint, diák: 1200 forint.
Ezt is szeretjük