Elképesztő közelségből láthatod a mogyorót majszoló mókust - Mintha a Jégkorszak sztárja elevenedne meg
Ez a videó kihagyhatatlan: már csaknem 36 millióan lájkolták a TikTokon.

GettyImages-1332553403
beauty and style
Top olvasott cikkek

A BBC szerint mókusok Ausztrália és az Antarktisz kivételével minden kontinensen élnek. Általában erdős területeken fordulnak elő, mert a fák között mozognak szívesen. Egyes mókusok odúkban telelnek, hogy melegen tartsák magukat.

Elássák az élelmiszert, hogy felkészüljenek a hideg hónapokra. Így télen, mikor szűkösek a készletek, van mit enniük. Négy elülső foguk van, melyek egész életükben folyamatosan nőnek. Ez teszi lehetővé, hogy ne kopjanak el a mogyorók és egyéb objektumok állandó rágcsálásától.

Videón a majszoló mókus

A mókusok körülbelül fél kiló élelmiszert visznek be egy héten. Sokan hiszik, hogy csak dióféléket esznek, de ez nincs így: mindenevők, tehát növényeket és húst is fogyasztanak. Főleg gombákkal, magvakkal, diófélékkel és gyümölcsökkel táplálkoznak, de néha ráharapnak a tojásra, apró rovarokra, hernyókra, kisállatokra és még fiatal kígyókra is.

@chipmunksoftiktok Fill the cheeks Squishy, fill the cheeks #fyp #animals #nature #cuteanimals #squishy #chipmunk ♬ original sound - Chipmunks of TikTok

Ezen a videón premier plánban láthatjuk ezt az aranyos kismókust, amint majszolja a mogyorókat, amiket felkínáltak neki. Valamiért nagyon mulatságos ez a látvány, ami akaratlanul is emlékeztet a Jégkorszak sztárjára, akin szintén sokat nevethettünk.

Lenyűgöző képeken a vadállatok szépsége

Gyönyörű képeken mutatta meg a fotós a vadállatok különleges világát.

Forrás: TikTok/chipmunksoftiktok

Ezt is szeretjük