Kormányinfó: Gulyás Gergely szerint ettől függ, hogy mikor emelik a pedagógusok bérét
A kormányinfón a tegnap esti brüsszeli döntésekkel és az uniós pénzekkel foglalkoztak.

D  YT20221213019
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Navracsics Tibor uniós forrásokért, valamint területfejlesztésért felelős miniszter ma 9:30-tól tartott sajtótájékozatót.

A kormányinfón a tegnap esti brüsszeli döntésekről, az uniós pénzekről és a pedagógusok fizetéséről is szó esett. 

Magyarország hozzájuthat az uniós forrásokhoz

Navracsics Tibor elmondta a sajtótájékoztatón, hogy minden jel arra utal, hogy tegnap este megállapodásra jutottak Brüsszelben a magyar helyreállítással kapcsolatban. Minden cél megvalósult, amit júliusban megunk elé tűztünk - fogalmazott a miniszter.

Ez azt jelenti, hogy Magyarország hozzájuthat az uniós forrásokhoz. Ez két nagy összeg, az egyik a helyreállítási terv, amelynek keretében 2300 milliárd forintot kap meg Magyarország, a másik pedig az operatív program. 

Navracsics szerint a kormány minden Európai Bizottság felől érkező aggályt és kommentárt megvizsgált és ha volt lehetőség kompromisszumra, teljesítették is azokat. A miniszter abban reménykedik, hogy napokon belül aláírhatják a megállapodást. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Navracsics Tibor bízik benne, hogy nem lesznek újabb elvárások az Európai Bizottság részéről. A miniszter szerint a bizottság nyugtázza a kormány eddig tett erőfeszítéseit.

Amint megérkezik az uniós pénz, a pedagógus-béremelés is megvalósul, mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy újságírói kérdésre. Ha januárban kézhez kapják a pénzt, akkor már januárban lesz pedagógus-béremelés.

Fontos bejelentést tett Orbán Viktor: ennek sokan fognak örülni

Orbán Viktor miniszterelnök fontos bejelentést tett egy Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

Ezt is szeretjük