Lenyűgöző pillanatok: képeken a XXXI. Magyar Sajtófotó Kiállítás legjobbjai
Nézd meg az idei kiállítás díjazott fotóit!

Dia

	20 VOLT Fesztivál: Kálló Péter 20. VOLT Fesztiválról készült fotósorozata első helyezést ért el a Művészet kategóriában.

20 VOLT Fesztivál: Kálló Péter 20. VOLT Fesztiválról készült fotósorozata első helyezést ért el a Művészet kategóriában.

Fotó: sajto-foto.hu / Kálló Péter

Dia

	Terápia: Mácsai Pál alakítja a nagysikerű Terápia című sorozat pszichológusát, akit a páciensei higgadt embernek látnak, ám valójában elnyomja a félelmeit és sokszor a haragját is.	Stiller Ákos portréja harmadik helyezést ért el az Emberábrázolás - portré kategóriában.

Terápia: Mácsai Pál alakítja a nagysikerű Terápia című sorozat pszichológusát, akit a páciensei higgadt embernek látnak, ám valójában elnyomja a félelmeit és sokszor a haragját is.

Stiller Ákos portréja harmadik helyezést ért el az Emberábrázolás - portré kategóriában.

Fotó: sajto-foto.hu / Stiller Ákos

Dia

	Kerekesszékkel tombolunk a Szigeten: a 20 éves Bálintnál gyógyíthatatlan idegrendszeri betegséget állapítottak meg, emiatt került négy éve kerekesszékbe. A fesztiválra a befogadó társaság vonzotta elsősorban.	Mudra László sorozata első helyezést ért el az Emberábrázolás - Portré kategóriában.

Kerekesszékkel tombolunk a Szigeten: a 20 éves Bálintnál gyógyíthatatlan idegrendszeri betegséget állapítottak meg, emiatt került négy éve kerekesszékbe. A fesztiválra a befogadó társaság vonzotta elsősorban.

Mudra László sorozata első helyezést ért el az Emberábrázolás - Portré kategóriában.

Fotó: sajto-foto.hu / Mudra László

Dia

	Risztov: a Londonban megrendezett 2012-es nyári olimpián, augusztus 9-én Risztov Éva megnyeri a 10 kilométeres hosszútávúszást.	Illyés Tibor első helyezést ért el a Sport kategóriában ezzel a képével.

Risztov: a Londonban megrendezett 2012-es nyári olimpián, augusztus 9-én Risztov Éva megnyeri a 10 kilométeres hosszútávúszást.

Illyés Tibor első helyezést ért el a Sport kategóriában ezzel a képével.

Fotó: sajto-foto.hu / Illyés Tibor

Dia

	Az apokalipszis lovasai: a tavaly júliusi, Csóka település határában a szeméttelepről a nádasra és a pusztára átterjedt tűz odavonzotta a gólyákat. Ők ugyanis a szavannatüzek alkalmával megtapasztalták, hogy a tűz élelmet jelent - a megperzselt rovarok és apróbb állatok vonzották a madarakat a helyszínre.	Gergely József sorozatával első helyezést ért el Természet és tudomány kategóriában.

Az apokalipszis lovasai: a tavaly júliusi, Csóka település határában a szeméttelepről a nádasra és a pusztára átterjedt tűz odavonzotta a gólyákat. Ők ugyanis a szavannatüzek alkalmával megtapasztalták, hogy a tűz élelmet jelent - a megperzselt rovarok és apróbb állatok vonzották a madarakat a helyszínre.

Gergely József sorozatával első helyezést ért el Természet és tudomány kategóriában.

Fotó: sajto-foto.hu / Gergely József

Dia

	Abortus Arteficialis: Magyarországon évente majdnem 40 ezer terhességmegszakítás történik. A művi abortusznak három törvényes oka lehet, egészségügyi, ha a terhesség bűncselekmény következménye, illetve, ha a nő súlyos válsághelyzetben van.	Marton Szilvia a témában készült sorozata a Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia kategóriában indult, és André Kertész-díjban részesült.

Abortus Arteficialis: Magyarországon évente majdnem 40 ezer terhességmegszakítás történik. A művi abortusznak három törvényes oka lehet, egészségügyi, ha a terhesség bűncselekmény következménye, illetve, ha a nő súlyos válsághelyzetben van.

Marton Szilvia a témában készült sorozata a Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia kategóriában indult, és André Kertész-díjban részesült.

Fotó: sajto-foto.hu / Marton Szilvia

Dia

	Önkéntes gyermekmentők: önkéntes orvosok a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattól évente kétszer utaznak Hargita megyébe, ahol rászoruló gyermekek egészségügyi vizsgálatát végzik.	Mohai Balázs képsorozata harmadik helyezést ért el a Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia kategóriában.

Önkéntes gyermekmentők: önkéntes orvosok a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattól évente kétszer utaznak Hargita megyébe, ahol rászoruló gyermekek egészségügyi vizsgálatát végzik.

Mohai Balázs képsorozata harmadik helyezést ért el a Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia kategóriában.

Fotó: sajto-foto.hu / Mohai Balázs

Dia

	Little Miss: a képsorozat 2010 és 2012 között készült egy magyarországi nemzeti és egy bulgáriai nemzetközi gyermekszépségversenyen. Nálunk 2005 óta rendeznek hasonló versenyeket, ahová 3-6, 7-12, és 13-18 éves kor között nevezhetnek a gyerekek.	Kallos Bea sorozata első helyezést ért el a Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia kategóriában.

Little Miss: a képsorozat 2010 és 2012 között készült egy magyarországi nemzeti és egy bulgáriai nemzetközi gyermekszépségversenyen. Nálunk 2005 óta rendeznek hasonló versenyeket, ahová 3-6, 7-12, és 13-18 éves kor között nevezhetnek a gyerekek.

Kallos Bea sorozata első helyezést ért el a Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia kategóriában.

Fotó: sajto-foto.hu / Kallos Bea
Ezt is szeretjük
Szerző: Sereg Nikoletta
Fotó: