7 magyar női szent, akit illik ismerni: Árpád-házi Szent Erzsébet szegényeknek vitt kenyerei rózsává változtak

Jó cselekedeteikkel, példás életükkel vívták ki a tiszteletet a magyar szentek.

szent erzsébet szegényekkel

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A történelem során a szentté vagy boldoggá avatott személyek cselekedeteikkel keresztény hitükről tettek tanúbizonyságot. Példamutató életüknek köszönhetően kivívták az emberek tiszteletét. 

A magyar szentek többféleképpen kötődhetnek hazánkhoz, az nem feltétel, hogy magyar szülőktől származzanak, előfordulhat, hogy az ország területén tevékenykedtek, vagy eleink sajátjukként tisztelték őket. A magyar női szentek történetével sokfelé találkozhatunk, a Margit-szigeten sétálva például biztosan többen felidézik Árpád-házi Szent Margit legendáját.

Magyar női szentek

A keresztényüldözések idején az életüket a hitükért feláldozó vértanúk, illetve a Krisztushoz közel állók tisztelete volt jellemző, a IV. századtól viszont már egyre elterjedtebbé vált olyan személyek szentként tisztelése, akik példamutató tetteket hajtottak végre. III. Sándor pápa a XII. században megkülönböztette az egyetemesen elismert szenteket, valamint a boldogokat, akiket helyi tisztelet övez. A boldoggá és a szentté avatás a római katolikus egyházban egyházjogi fogalmak, amelyek segítségével hivatalosan is kijelentik, hogy az elhunytat Isten felvette a boldogok vagy a szentek seregébe.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Borító- és ajánlókép forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük