Idén is fizethetsz verssel a kávéért: mutatjuk, hol fogadják el pénz helyett
Április 11. a magyar költészet napja, melynek alkalmából idén is számos remek program közül válogathatsz.

kave-fuzet
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta József Attila és Márai Sándor születésnapján, április 11-én ünneplik. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal és -versenyekkel, illetve még számos más izgalmas programmal tisztelegnek a magyar líra előtt. Összegyűjtöttünk néhány rendezvényt, ami érdekesnek ígérkezik.

Fizess verssel!

Egyes helyeken idén is lehetőségük lesz verssel fizetni a kávéért a vállalkozó kedvűeknek. A kezdeményezés lényege, hogy az elszavalt vagy kézzel leírt kedvenc versért, idézetért, gondolatért cserébe ingyen kávét kap a vendég. BudaörsönDebrecenbenSzekszárdon és Szombathelyen váltható kávéra a költészet szeretete április 11-én.

Budapesti programok

A fővárosban egész nap számos izgalmas, ingyenes program várja az érdeklődőket. 9:45-től egészen 22:00-ig tart majd a 2018-as Versmaraton az Erzsébet téri Akvárium klubban. A Magyar Napló Kiadó által megjelentetett Az év versei 2018 antológiában szereplő száz költőből 58 személyesen és többen telefonon is részt vesznek a 12 órán át tartó felolvasáson, melyen a legfrissebb költeményeiket ismerhetjük meg személyesen a költők előadásában.

Arany-kéziratok címmel rendezi meg a Petőfi Irodalmi Múzeum különleges eseményét, ahol Arany János saját kezű írásait tekinthetik meg az érdeklődők. A kincseket az Arany János-kiállítás kurátora, illetve a Kézirattár munkatársa mutatja be 13 és 15 órakor.

A VI. kerületi Írók Boltjában tartják a Fiatal Írók Szövetségének felolvasóestjét 17 órától. Felolvasnak: Bödecs László, Csombor Rita, Drexler Ákos és Kemény Gabriella.

A cikk az ajánló után folytatódik

Költészet-napi versmaraton lesz a Magvető Caféban is. A Szép versek antológia 1963 óta minden évben megjelenik a Magvető Kiadó gondozásában. Azóta ez a kötet számít a magyar költészet első számú pillanatfelvételének. Az előző esztendő legszebb, legkülönlegesebb, legemlékezetesebb verseiből készült előadásokat mutatják be ezen az estén, 17:30-tól.

19:00-tól tartják a Ki viszi át a szerelmet - Nagy László 40 című rendezvényt, mely a Várkert Irodalom sorozat része. Az idén negyven éve elhunyt, Kossuth-díjas költőre és barátaira, valamint szerelmére, Szécsi Margitra emlékeznek a Várkert Bazárban.

Ezt is szeretjük