Újabb segítség érkezett a gyermekmentőknek: több mint 2 millió forintot kaptak
Több mint kettőmillió-hatvanezer forinttal támogatja a Masterplast magyarországi leányvállalata a Magyar Gyermekmentő Alapítványt.

maci
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ács Balázs, a Masterplast Nyrt. alelnöke és Pécsi László, a Masterplast Hungária Kft. cégvezetője kettőmillió-hatvanezer forint adományt adott át a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szakmai igazgatójának, Dr. Gesztes Évának. A támogatást a Masterplast magyarországi leányvállalata által 2015-ben életre hívott és immár hagyományossá vált Legyünk együtt gyermekmentők! akció keretében bocsátották rendelkezésre a székesfehérvári Tóvárosi Általános Iskolában.

A cég hagyományos év végi partneri akciója keretében minden megvásárolt szárazépítészeti profil métere és gipszkarton négyzetmétere után két-két forintot különít el a Magyar Gyermekmentő Alapítvány számára. A szervezet tervei szerint a vállalat által adományozott összeget egy I-stat Abott Blood analyzer minilabor eszköz beszerzésére fordítja.

Meghatározhatja a beteg sorsát

- A gyermekeknél sokkal gyorsabban okoz egy hányós, hasmenéses megbetegedés ioneltolódást. Amennyiben ezt már a helyszínen tudjuk diagnosztizálni egy mini labor eszközzel, az akár életet menthet. Emellett lélegeztetésre szoruló gyermekeknél egy gyors vérgázvizsgálat vagy újraélesztés során egy ilyen vizsgálat meghatározhatja a beteg sorsát. Az alapítvány 13 éve üzemeltet gyermek-mentőorvosi kocsikat az ország több pontján. Induláskor célunk a gyermekek korszerű mentőellátásának javítása volt, együttműködésben az Országos Mentőszolgálattal. A mentőautókat az OMSZ irányítja a 112-re befutó segélykérő hívások alapján - mondta el Dr. Gesztes Éva.

A mentőorvosi kocsi személyzete egy gyermekellátásban jártas mentőorvosból és egy mentőápolóból áll, aki egyben a gépkocsi vezetője is. Felszerelése egy normál rohamkocsiéhoz képest bővebb, mivel a gyermekek ellátásához szükséges speciális gyógyszerekkel és egyedi méretválasztékú eszközökkel is kiegészül. Ennek és a mindennapi rutinnak köszönhetően az orvosok és ápolók sokkal felkészültebben tudják ellátni a legkisebbeket.

Balesetmegelőzési oktatást is szerveztek

Az alapítvány a mentőellátási feladatok mellett régóta úttörő szerepet vállal a gyermekmentés területén az új eszközök, eljárások felkutatásában és azok hazai elterjesztésében, valamint komoly hangsúlyt helyez a balesetmegelőzési és elsősegély-nyújtási ismeretek oktatására is. Az átadó keretén belül a székesfehérvári Tóvárosi Általános Iskola pedagógusai egy, a Masterplast által szervezett oktatáson is részt vehettek.

- Fontos számunkra, hogy a már hagyományos akciónk keretén belül egy intézményi elsősegélynyújtó oktatást is életre tudtunk hívni, hiszen megfelelő képzettséggel és odafigyeléssel a balesetek, betegségek 75%-a megelőzhető - jegyezte meg Ács Balázs.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Nagyon örülünk, hogy városunkban ilyen témájú oktatások indulnak, Székesfehérváron közel húszezer diák tanul a közoktatási intézményekben, az ő biztonságukat is növeli ez a kezdeményezést - mondta el Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere, a rendezvény fővédnöke. - A vészhelyzetek kezelésének legértékesebb első 10-15 perce a laikus elsősegélynyújtó kezében van, ezzel az oktatással felkészültebbek lehetünk ilyen esetekben - fűzte hozzá Schnee Zoltánné iskolaigazgató.

Ezt is szeretjük