Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)
Szeretnél jókat enni környezetszennyezés nélkül? Látogass el Maglódra, és fedezd fel ezt a vadonatúj, zöld megoldást!

Maglod Korzo1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Végre egy kezdeményezés, ami tényleg azért jött létre, hogy környezettudatos megoldást nyújtson napjaink egyik legjelentősebb környezeti kihívására, a műanyagszennyezésre. 

A maglódi Korzó ételudvara óriási lépést tett a műanyagszennyezés csökkentése érdekében: az összes egyszer használatos, eldobható műanyag eszközt lecserélték, helyüket pedig kizárólag növényi alapanyagokból készült termékek vették át.

Ez jelentős mennyiségű hulladéktól szabadítja meg a környezetet, mivel csak a maglódi ételudvaron 28 000 darab tányért, 46 000 darab evőeszközt és 13 700 darab elviteles dobozt használtak fel havonta. Ehhez képest csak a poharak előállításánál 79%-kal kevesebb a szén-dioxid-kibocsátás a magyar dizájnú, 100%-ban lebomló verziónál, mint az egyszer használatos műanyag változatnál. 

A Ceetrus Hungary Kft.-t, a Korzó üzemeltetőjét a No Plastic. Fantastic. kezdeményezése inspirálta arra, hogy ezeket az új, környezettudatos termékeket bevezessék az ételudvaron. A Korzó mind a hat éttermében lecserélték az eszközöket, ami jól példázza, hogy az egyszer használatos műanyag termékeket egyszerűen ki lehet váltani. Gondoljunk csak bele, hogy milyen változás lenne elérhető, ha minden olyan étterem, ahol még műanyag eszközöket használnak, áttérne erre a környezetbarát megoldásra! 

Philippe Beurtheret, a Ceetrus Hungary Kft. ügyvezető igazgatója szerint az egyének mellett a cégeknek is szerepet kell vállalniuk az élhetőbb jövő létrehozásában, hiszen a tisztább jövő megteremtése közös érdekünk. Ezeknek a termékeknek a használata közvetve hozzájárul ahhoz is, hogy a jövő generációja számára biztosított legyen az egészséges, műanyagmentes környezet. 

Ezt is szeretjük