Pár nap múlva újra a teljes vonalon közlekedik az M3-as metró - De nem sokáig
Befejeződött az M3-as metróvonal északi szakaszának felújítása, de hamarosan a déli következik.

m3-metro
beauty and style
Top olvasott cikkek

Több hónapos csúszás után szombaton, március 30-án átadják az M3-as metróvonal felújított szakaszát - tudta meg az Index a főpolgármesteri hivataltól. Az átadáson Tarlós István főpolgármester nyitóbeszéde után metrón utazva mutatják majd be az Újpest-központ és a Dózsa György út közötti hat felújított megállót. Ezzel az északi szakaszon véget ér a buszos pótlás, és újra lehet majd metróval közlekedni.

Március 30. és április 6. között a teljes vonalon jár majd a metró, de nem örülhetünk sokáig a visszaállt rendnek. Az északi szakasz munkálatainak befejezése ugyanis azt is jelenti, hogy megkezdődik az M3-as metró déli szakaszának felújítása, emiatt pedig április 6-tól Kőbánya-Kispest végállomás és a Nagyvárad téri megálló között csak pótlóbuszokkal lehet majd közlekedni.

2017. november 4-én kezdődött, és várhatóan 2022-ig tart a metróvonal felújítása. Első ütemben a Lehel tér és az Újpest-Központ közötti állomásokat renoválták, mely a kezdeti tervek szerint 2018 végéig tartott volna. A felújítási munkálatok befejeztével a vonal két végállomásának neve meg fog változni: Újpest-Központ végállomás neve Újpest-központra módosul, hasonlóan az M4-es metróvonal Újbuda-központ állomásához, a déli végállomás pedig a Kőbánya-Kispest vasútállomás nevet veszi fel. A déli szakasz felújítása várhatóan 2022-ben fejeződik be.

Fotók: MTI/Balogh Zoltán.

Ezt is szeretjük