Ez a tolvajok egyik kedvenc időszaka: jelentős veszélyre hívta fel a figyelmet a rendőrség
A rendőrség elmondta, hogyan védekezhetsz a lopás ellen az adventi időszakban.

GettyImages-1360222393
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Elérkezett az adventi időszak. A rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak az alkalmi kirakodóvásárok helyszíneire, a vásárokra, pályaudvarokra, valamint az olyan nagy tömegeket vonzó helyszínekre, ahol az ember nagyobb eséllyel válhat lopás, csalás áldozatává. A vásárlók, nézelődők ebben az időszakban gyakran figyelmetlenebbek, a közlekedés során pedig türelmetlenebbek. Az ünnepi forgatag, a nagy tömeg lehetőséget kínál az alkalomszülte zsebtolvajoknak.

A rendőrség az év végi ünnepekkel kapcsolatos veszélyekre, illetve annak megelőzésére hívják fel a figyelmet. Fogadd meg tanácsaikat!

  • Értéktárgyaidat, irataidat ne tedd a kosár vagy táska tetejére, illetve annak külső zsebébe! Azokat mindig belső zsebben vagy zárható táskában helyezd el, melyet szorosan, testközelben tarts!
  • Vásárlás közben, az áru válogatásakor se tedd le táskáidat, illetve pénztárcádat a pultra, ne hagyd a bevásárlókocsiban vagy a kosárban!
  • Minden vásárlásnál kérj számlát! Ha az eladó nem számlaképes, előfordulhat, hogy a termék bűncselekményből származik. Ne feledd, számla nélkül nem tudod érvényesíteni fogyasztóvédelmi igényeidet, jogaidat!
  • Tömegközlekedési eszközön, különösen a fel- és leszállások alkalmával figyelj környezetedre, kézitáskádat szorítsd a testedhez!
  • Ha gyanúsan viselkedő személyt látsz, ellenőrizd értékeid meglétét!

Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válsz, értesítsd a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!

Fotók: Getty Images

Ez a legutáltabb ajándék a felmérések szerint

Nincsenek olyan ajándékok, amiket garantáltan imádni fog, aki megkapja, de van egy-két támpont, ami alapján érdemes elindulni. Például egy felmérés szerint van néhány általánosan gyűlölt tárgy, amit ajánlott elkerülni.

Ezt is szeretjük