Egy rémálom lehet az iskolakezdés: vegyél egy nagy levegőt a jövő hét elején!
Nagyon sok felújítás nem fejeződik be szeptemberre.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jövő héten kezdődik az iskola, és általában ekkorra be szokták fejezni a nyáron sokak életét megkeserítő útfelújításokat. Nos, Budapesten egyáltalán nem lehet arra számítani, hogy szeptembertől komolyan javulna a közlekedés helyzete.

Továbbra is sok lesz a lezárás, és a kisebb munkálatokkal is csak szeptember végére készülnek el. Mutatjuk, mire kell figyelni.

Nyugatról nehéz lesz Budapestre jutni

Az egyik legkomolyabb felfordulás a fővárosban jelenleg a Budaörsi úton van, ahol több szakaszban már hónapok óta tartanak a felújítási munkálatok. Itt most egy újabb szakaszt zárnak el a forgalom elől, és ez november közepéig így is marad, így érinti az iskolakezdést - minderről Nyúl Zoltán, a BKK munkatársa beszélt a Napi.hu-nak.

Budán nem indul könnyen a tanév

Aki sokat közlekedik Budán, biztosan érzékeli a már egy ideje tartó fonódó villamoshálózat kiépítéséhez kapcsolódó munkákat a Margit híd és az Erzsébet híd között. Bár a Margit hídnál szeptember végére elkészülnek a munkákkal, így felszabadul ez a rész, a Bem rakparton még ezután is tartani fog az építkezés.

Az építkezéssel érintett szakaszokon továbbra is pótlóbuszokkal kell tervezni, az építkezés idején természetesen nem járnak a villamosok.

A Széll Kálmán téren mind autóval, mind pedig BKK-val rémálom mostanában a közlekedés. A tér egyes részei már készen vannak, látni némi haladást, de a hivatalos átadás jövő tavasszal lesz, így még legalább fél évig komoly korlátozásokra lehet számítani. Ráadásul a Népszabadság szerint komoly csúszást szedtek össze a kivitelezésben, így az sem biztos, hogy az eredeti időpontot tartani sikerül.

A főiskolások örülhetnek

A főiskolásoknak jó hír, hogy a Nyugati pályaudvar kisebb rekonstrukciós munkálatait júliusra időzítették, így az egyik legnagyobb pályaudvaron zavartalan üzem várja a tanévet. Nemrég átadták az Esztergom-Budapest vasútvonalat is, ahol felújítási munkákat végeztek. Három évig nem jártak szerelvények ezen a vonaton a felújítás miatt.

Iskolakezdésre talán sikerül a Fővám téri krátert is betömni. Ugyan már több mint egy hét telt el azóta, hogy a vihar miatt beszakadt az út, még mindig nem állt helyre a forgalom a környéken, így egy irányban a villamos- és troliközlekedés is szünetel.

Ezt is szeretjük