A magyar autósok bukhatják a forgalmi engedélyüket, ha nem cselekednek időben: június 30-a a határidő
Aki nem kér időpontot a lejárt műszaki vizsgája miatt, júliustól bukhatja a forgalmi engedélyét.

GettyImages-1354082792
beauty and style
Top olvasott cikkek

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet alatt hiába járt le az ember személygépjárművének műszaki engedélye, a hivatalos okmányt ugyanúgy érvényesnek tekintették.

Azonban a járvány alatt lejárt okmány a jövő héten végérvényesen elveszíti érvényességét, így pórul járhat az, aki az utolsó pillanatokra halogatta, hogy felkeressen egy műszaki vizsgaállomást.

A lejárt műszaki vizsga miatt június 30-ig kell időpontot kérni

 A Carnotie webes és mobilos alkalmazást üzemeltető European Car Data House az MTI-hez eljuttatott közleményében rámutat: a veszélyhelyzet alatt, 2020. március 11. és 2022. május 31. között közel egymillió személyautó műszaki vizsgája járt le Magyarországon. Emlékeztetnek, hogy az autók járvány idején lejárt műszaki vizsgáját 2022. június 30-ig meg kell hosszabbítani, vagy időpontot kell kérni egy hivatalos vizsgaállomáson.

A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet alatt lejáró gépjármű forgalmi engedélyek meghosszabbítását az autótulajdonosok 12,5 százaléka halogatja.
A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet alatt lejáró gépjármű forgalmi engedélyek meghosszabbítását az autótulajdonosok 12,5 százaléka halogatja.
Fotó: Image Source / Getty Images Hungary

Felhívják a figyelmet, hogy a szakminisztérium által nemrégiben bejelentett újabb könnyítéssel érdemes élniük az érintettnek, hiszen júliustól az érvényes vizsga nélkül közlekedő autók forgalmi engedélyét elveszi az igazoltató rendőr.

A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) múlt szombaton figyelmeztetett arra, hogy július elsejétől a lejárt forgalmi engedélyekkel rendelkező autók főszabály szerint már nem vehetnek részt a közúti forgalomban. Azonban aki június végéig időpontot foglal járműve műszaki vizsgálatához, az a vizsga napjáig, de legfeljebb harminc napig még szabályosan használhatja autóját.

A TIM tájékoztatása szerint a tavalyelőtt márciustól idén májusig lejárt forgalmi engedélyek 85 százalékát már kicserélték.

Ennyi benzint lehet vásárolni a magyar kutakon

Péntek reggeltől új korlátozást vezettek be a Mol-kutakon.

Ezt is szeretjük