Az 5 legjobb tv-sorozat
Szerintünk
Egy jó sorozat az első résznél rabul ejt, és fogva is tart az utolsóig. Ha szívesen kapcsolódnál ki színvonalas tv-műsorokkal, nézd kedvenceinket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Manapság divat nem nézni tévét - vagy legalábbis azt állítani. Pedig a televízió nem szégyen, csupán meg kell találnod azokat a műsorokat, amelyek valóban érdemesek arra, hogy figyelemmel kövesd őket.

Sőt, az sem baj, ha ezeken kívül egy-két könnyed film, szórakoztató műsor vagy éppen sorozat is becsúszik alkalmanként az esti programba.

Ez utóbbiak terén ráadásul hatalmas a kínálat. Ha ennek ellenére mégsem sikerült eddig megtalálnod a neked valót, nézz bele a következő sorozatok egyikébe! A függőség garantált.

Az ismeretlen vonzásában

Pálma kedvence: A médium

Évtizedek, sőt, talán évszázadok óta vita tárgyát képezi, hogy a magukat látóknak tartó emberek valóban természetfeletti képességekkel rendelkeznek-e, vagy csak szemfényvesztés az, hogy olyan dolgokat képesek megálmodni, amelyeket elvileg nem láthatnak. Hogy mi az igazság, talán sosem derül ki. Az azonban tény, hogy a rendőrség - nem csak külföldön! - nem egy esetben kéri ki a véleményüket megoldhatatlannak látszó ügyek kapcsán.
Bár nem áll hozzám közel az ezotéria, a természetfeletti dolgok mindig vonzottak. Így aztán nem meglepő, hogy néhány rész után függővé váltam a Médium című sorozattól. Természetesen nem esek kétségbe, ha éppen lemaradok egy-egy részről, főként azért, mert az egyes epizódok önmagukban is megállják a helyüket. Ha azonban tehetem, mindig megnézem, éppen milyen ügy részleteit álmodja meg a Patricia Arquette által megformált Allison, és segítségével hogyan göngyölíti fel az egyes ügyeket a rendőrség úgy, hogy nézőként az utolsó percig fogalmam sincs arról, mi is lehet a megoldás.

Izgalmas és szarkasztikus

Melinda kedvence: Doktor House

Ha sorozatokról van szó, egyértelműen a Doktor House mellett teszem le a voksom. Mivel keveset tévézek, a legújabb szériákba mindig csak később kóstolok bele, amikor már DVD-n is elérhetőek. Így azonban nagy az esély rá, hogy egy jobb sorozat akár napokra is rabul ejt. Doktor House erre vitathatatlanul képes: képes vagyok egészen addig nézni szünet nélkül az egyes részeket, amíg a sok betegség láttán már magamon is kezdem érezni a tüneteket.
A sorozat azonban sokkal többről szól, mint egyszerű műtétekről és kórházi krízishelyzetekről. A háttérben magánéleti szálak is bonyolódnak, ami miatt pedig mindez mégis több, mint egy egyszerű vészhelyzet, az a humor és az irónia, amivel a szereplők önmagukra reflektálnak: a mogorva, zsémbes, sánta doki azonnal a szívembe lopta magát hihetetlenül fanyar, szarkasztikus humorával. Doktor House az élő bizonyíték arra, hogy az élethez egy csipetnyi keserűség sem árt.

Megunhatatlan!

Eszter kedvence: Jóbarátok

Sorozatok jönnek-mennek. Van, ami képes arra, hogy legalább egy évadra függővé váljak, és van, ami csupán néhány rész erejéig köti csak le a figyelmem. Ami azonban szinte elsőre a szívembe lopta magát, és évek óta az abszolút kedvencem, az a Jóbarátok. Ha jól emlékszem, több mint tíz évvel ezelőtt láttam az első részt, ami akkora hatással volt rám, hogy azóta is elkötelezett híve vagyok a sorozatnak. Ha önfeledt nevetésre vágyom, ha szeretnék egy időre kizökkenni a hétköznapi kerékvágásból, és egy más, a jelenleginél jóval könnyedebb világba csöppennék, biztos, hogy Chandlert és társait választom. A naiv, kissé egyszerű humor a hihetetlen erejű poénokkal egyszerűen megunhatatlanná teszi a sorozatot. Azt hiszem, nincs olyan rész, amit ne láttam volna már többször, ennek ellenére a mai napig szívesen veszem elő a már DVD-n is kapható Jóbarátok valamelyik évadját, ha egy nehéz nap után könnyed kikapcsolódásra vágyom.

Egy igazán csajos sorozat

Erna kedvence: Szex és New York

Azt hiszem, kevés olyan ember van, akinek be kellene mutatni a Szex és New York című sorozatot: már szinte a csapból is a négy, harmincas éveit taposó New York-i szingli története folyik. Bár nem akarok elfogult lenni, képtelen vagyok tökéletesen objektíven szemlélni a sorozatot, ami véleményem szerint forradalmi jelentőséggel bír. Míg ugyanis a nagysikerű és olyannyira népszerű Bridget Jones Isten legnagyobb csapásaként mutatja be a szingliséget, addig Carrie Bradshaw és barátai egészen más nézőpontot választanak: annak előnyeit megmutatva váltak ikonokká. Nem mellesleg - mint azt a sorozat címe is jelzi - a négy nő úgy képes beszélni a szexről főműsoridőben, mint korábban senki.
Bár a történetnek nem sok köze van a valósághoz, Carrie, Miranda, Samantha és Charlotte világa szinte bárki nappalijában képes megelevenedni az egyes epizódok alatt.

Vissza a múltba

Noémi kedvence: Róma

Julius Caesar uralkodásának idejét és Octavianus felemelkedését mutatja be a két évadból álló, összesen 22 részt tartalmazó kosztümös filmsorozat, a Róma, amely a ma embere számára teljesen idegen értékekkel felruházott, mégis rendkívül gondosan, minden apró részletében hitelesen kidolgozott ókori világról mesél.
Hűség és árulás, szerelem és gyűlölet, önfegyelem és szenvedély, kegyetlenség és könyörület: mind terítékre kerülnek. Ezek az események párhuzamosan két szinten, két fő szálon futnak, melyek között a rendező finoman egyensúlyoz, olykor alig észrevehetően összebogozva, majd szétválasztva őket. Az egyik szál Caesart, Octavianus-t és a körülöttük lévő római előkelőséget, azok intrikáit, szerelmi ügyeit vagy kegyetlen leszámolását mutatja be. A másik Róma sűrűjébe enged bepillantást két katona életén keresztül. Róluk és hányattatásaikról, erkölcsi dilemmáikról, családjukról, becsületükről, szerelmeikről szól a történet.

A sorozat 18-as karikát kapott, a kendőzetlen szexjelenetek és a véresebb események bemutatása miatt. Ennek ellenére úgy érzem, a Róma szinte kötelező mindazoknak, akik a nem éppen megszokott sorozatok hívei.

Ezt is szeretjük