Az 5 legjobb tv-sorozat

Szerintünk

Egy jó sorozat az első résznél rabul ejt, és fogva is tart az utolsóig. Ha szívesen kapcsolódnál ki színvonalas tv-műsorokkal, nézd kedvenceinket!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Manapság divat nem nézni tévét - vagy legalábbis azt állítani. Pedig a televízió nem szégyen, csupán meg kell találnod azokat a műsorokat, amelyek valóban érdemesek arra, hogy figyelemmel kövesd őket.

Sőt, az sem baj, ha ezeken kívül egy-két könnyed film, szórakoztató műsor vagy éppen sorozat is becsúszik alkalmanként az esti programba.

Ez utóbbiak terén ráadásul hatalmas a kínálat. Ha ennek ellenére mégsem sikerült eddig megtalálnod a neked valót, nézz bele a következő sorozatok egyikébe! A függőség garantált.

Az ismeretlen vonzásában

Pálma kedvence: A médium

Évtizedek, sőt, talán évszázadok óta vita tárgyát képezi, hogy a magukat látóknak tartó emberek valóban természetfeletti képességekkel rendelkeznek-e, vagy csak szemfényvesztés az, hogy olyan dolgokat képesek megálmodni, amelyeket elvileg nem láthatnak. Hogy mi az igazság, talán sosem derül ki. Az azonban tény, hogy a rendőrség - nem csak külföldön! - nem egy esetben kéri ki a véleményüket megoldhatatlannak látszó ügyek kapcsán.
Bár nem áll hozzám közel az ezotéria, a természetfeletti dolgok mindig vonzottak. Így aztán nem meglepő, hogy néhány rész után függővé váltam a Médium című sorozattól. Természetesen nem esek kétségbe, ha éppen lemaradok egy-egy részről, főként azért, mert az egyes epizódok önmagukban is megállják a helyüket. Ha azonban tehetem, mindig megnézem, éppen milyen ügy részleteit álmodja meg a Patricia Arquette által megformált Allison, és segítségével hogyan göngyölíti fel az egyes ügyeket a rendőrség úgy, hogy nézőként az utolsó percig fogalmam sincs arról, mi is lehet a megoldás.

Izgalmas és szarkasztikus

Melinda kedvence: Doktor House

Ha sorozatokról van szó, egyértelműen a Doktor House mellett teszem le a voksom. Mivel keveset tévézek, a legújabb szériákba mindig csak később kóstolok bele, amikor már DVD-n is elérhetőek. Így azonban nagy az esély rá, hogy egy jobb sorozat akár napokra is rabul ejt. Doktor House erre vitathatatlanul képes: képes vagyok egészen addig nézni szünet nélkül az egyes részeket, amíg a sok betegség láttán már magamon is kezdem érezni a tüneteket.
A sorozat azonban sokkal többről szól, mint egyszerű műtétekről és kórházi krízishelyzetekről. A háttérben magánéleti szálak is bonyolódnak, ami miatt pedig mindez mégis több, mint egy egyszerű vészhelyzet, az a humor és az irónia, amivel a szereplők önmagukra reflektálnak: a mogorva, zsémbes, sánta doki azonnal a szívembe lopta magát hihetetlenül fanyar, szarkasztikus humorával. Doktor House az élő bizonyíték arra, hogy az élethez egy csipetnyi keserűség sem árt.

Megunhatatlan!

Eszter kedvence: Jóbarátok

Sorozatok jönnek-mennek. Van, ami képes arra, hogy legalább egy évadra függővé váljak, és van, ami csupán néhány rész erejéig köti csak le a figyelmem. Ami azonban szinte elsőre a szívembe lopta magát, és évek óta az abszolút kedvencem, az a Jóbarátok. Ha jól emlékszem, több mint tíz évvel ezelőtt láttam az első részt, ami akkora hatással volt rám, hogy azóta is elkötelezett híve vagyok a sorozatnak. Ha önfeledt nevetésre vágyom, ha szeretnék egy időre kizökkenni a hétköznapi kerékvágásból, és egy más, a jelenleginél jóval könnyedebb világba csöppennék, biztos, hogy Chandlert és társait választom. A naiv, kissé egyszerű humor a hihetetlen erejű poénokkal egyszerűen megunhatatlanná teszi a sorozatot. Azt hiszem, nincs olyan rész, amit ne láttam volna már többször, ennek ellenére a mai napig szívesen veszem elő a már DVD-n is kapható Jóbarátok valamelyik évadját, ha egy nehéz nap után könnyed kikapcsolódásra vágyom.

Egy igazán csajos sorozat

Erna kedvence: Szex és New York

Azt hiszem, kevés olyan ember van, akinek be kellene mutatni a Szex és New York című sorozatot: már szinte a csapból is a négy, harmincas éveit taposó New York-i szingli története folyik. Bár nem akarok elfogult lenni, képtelen vagyok tökéletesen objektíven szemlélni a sorozatot, ami véleményem szerint forradalmi jelentőséggel bír. Míg ugyanis a nagysikerű és olyannyira népszerű Bridget Jones Isten legnagyobb csapásaként mutatja be a szingliséget, addig Carrie Bradshaw és barátai egészen más nézőpontot választanak: annak előnyeit megmutatva váltak ikonokká. Nem mellesleg - mint azt a sorozat címe is jelzi - a négy nő úgy képes beszélni a szexről főműsoridőben, mint korábban senki.
Bár a történetnek nem sok köze van a valósághoz, Carrie, Miranda, Samantha és Charlotte világa szinte bárki nappalijában képes megelevenedni az egyes epizódok alatt.

Vissza a múltba

Noémi kedvence: Róma

Julius Caesar uralkodásának idejét és Octavianus felemelkedését mutatja be a két évadból álló, összesen 22 részt tartalmazó kosztümös filmsorozat, a Róma, amely a ma embere számára teljesen idegen értékekkel felruházott, mégis rendkívül gondosan, minden apró részletében hitelesen kidolgozott ókori világról mesél.
Hűség és árulás, szerelem és gyűlölet, önfegyelem és szenvedély, kegyetlenség és könyörület: mind terítékre kerülnek. Ezek az események párhuzamosan két szinten, két fő szálon futnak, melyek között a rendező finoman egyensúlyoz, olykor alig észrevehetően összebogozva, majd szétválasztva őket. Az egyik szál Caesart, Octavianus-t és a körülöttük lévő római előkelőséget, azok intrikáit, szerelmi ügyeit vagy kegyetlen leszámolását mutatja be. A másik Róma sűrűjébe enged bepillantást két katona életén keresztül. Róluk és hányattatásaikról, erkölcsi dilemmáikról, családjukról, becsületükről, szerelmeikről szól a történet.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A sorozat 18-as karikát kapott, a kendőzetlen szexjelenetek és a véresebb események bemutatása miatt. Ennek ellenére úgy érzem, a Róma szinte kötelező mindazoknak, akik a nem éppen megszokott sorozatok hívei.

Ezt is szeretjük