3 kiváló magyaros étterem

Ha igazán jót ennél

A shusik és a hamburgerek világában néha életmentő lehet egy jól elkészített magyaros fogás. Ha igazán hazai ízekre vágysz, eláruljuk, hol keresd!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ma már itthon is megtalálni mindent, ami szem-szájnak ingere, kezdve a távol-keleti konyha remekeitől a gyorsételeken át egészen a nyugati országokban manapság hódító molekuláris gasztronómiai csodákig.

Aki kedveli a különleges ízeket, annak érdemes kalandoznia a gasztronómia világában, ám nem szabad megfeledkeznie a hazai ízvilágról sem.

De hogyan is lehetne egyáltalán elfelejteni egy jól elkészített harcsapaprikás ízét vagy egy bográcsban főtt borjúpörkölt zamatát? Sehogy, az emlékeket azonban érdemes időről időre feleleveníteni. Eláruljuk, minderre hol van a leginkább lehetőséged!

Kiváló ételek bisztróhangulatban: Bock Bisztró

A Bock Bisztró a budapesti Royal Szállóban működik, de nem "szállodai" jellegű, inkább egyfajta bisztróhangulat jellemző rá. A berendezésében a fa dominál, ami barátságossá teszi, az ételeket óriási táblákra írják ki.
Konyhája tipikusan bisztrókonyha, de sok magyar étellel. A konyhának következetes szándéka a magyar klasszikusok rusztikus, mégis finomított tálalása.
Fontos szerepet játszanak a húsételek, amelyek minősége mindig az átlag felett van - a bisztróban egyébként érezhetően odafigyelnek az alapanyagok minőségére és a technológiára. A fogások óriási tányérokon érkeznek, mégis arányosan tálalva. Akik többfélét szeretnének kóstolni, azoknak érdemes öt-hat fős társaságot verbuválniuk.

Válogatás az étlaptól: kakasherepörkölt juhtúrós tarhonyával, bárányborda fűszerkéregben, rántott borjúfej hamisan, káposztakrémleves kaviárral, mangó-málna kehely.
Borlap: ötvenféle bor kapható kimérve, és nem pusztán Bock-borok.
Szerviz: kompetens.
Árak és kínálat bővebben: www.bockbisztro.hu »

Évszázadok óta: Kistücsök Étterem

Balatonszemesen több mint száz éve működik étteremként a patinás, csárda jellegű Kistücsök Étterem. Szép kerthelyisége van, a kertben "évszázados" fákkal és borpincével, és több mint százfőnyi hellyel.
Tipikusan magyar konyhával rendelkezik - nem a legolcsóbban, de elérhető áron -, a "háziak" pedig igyekeznek becsületes teljesítményt nyújtani.

Egy rövidebb étlap azért minden bizonnyal a konyha előnyére válna. Egyértelműen a nem túl számos jobb vendéglők közé tartozik a Balaton partján, sőt, a Dunántúlon is. Bár ha a tulajdonos és a konyha nem elégedne meg az eddig elért eredményekkel, és ha teljesen kiküszöbölné a ma még jelen lévő kommersz megoldásokat, az nagy lépés lenne előre.

Válogatás az étlapról: gulyásleves csészében, mangalicaízelítő, borjúláb rántva, marhapörkölt, szarvasgerinc, almatorta fahéjmártással.
Borlap: igen gazdag, nagy szakértelemmel és szeretettel összeválogatott borkínálat. Az egyik legjobb az országban.
Szerviz: gyors, udvarias.
Árak és kínálat bővebben: www.kistucsok.hu »

Ahol a borokhoz is értenek: Ráspi Étterem

Ha ismerősen cseng a Ráspi név, az nem véletlen. Ráspi Horváth József ugyanis a hazai borászok egyik gyöngyszeme - és úgy tűnik, nem csak a szőlőhöz ért, és ahhoz, hogy az apró szemekből hogyan varázsoljon remek borokat. Bár érdekes adalék, hogy Horváth József elsőként a fakanalat fogta a kezébe, a lopó csak ezután következett...
A Fertőrákoson található Ráspi Étterem a város Fő utcáján, egy szépen felújított parasztházban működik. Belső berendezése igényes polgári hangulatot áraszt.
Ráspi nem szeretne semmilyen elvárásnak megfelelni, nem követi a piac vélt vagy valós igényeit.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Egyszerűen mindent a természetes szépségében, ízében a természet által megalkotott ízek megtartásával, a nyersanyagok tisztelete mellett akar megvalósítani. És ez a legtöbbször sikerül is neki. Figyelemreméltó konyhát vezet, a magyaros ételeket nemzetközi fogások is kiegészítik.

Válogatás az étlapról: jégsaláta saját balzsamecettel és olívaolajjal. Csicsókakrémleves, mangalicaszűz vargányával, sült borjópofahús szarvasgombával, Chuao csokoládédesszert.
Borlap: jobbára saját kiváló borok.
Szerviz: szívélyes, kompetens.
Árak és kínálat bővebben: www.raspi.hu »
A cikk az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent Étterem- és borkalauz 2008 alapján készült.

Az egyedülálló kalauz nemzetközi koordináta-
rendszerben helyezi el a hazai éttermeket, professzionális alapon értékeli és ellenőrzi a gasztronómiai teljesítményeket. Hiteles kalauzként olyan iránytű, amely a minőség irányába mutat. Lehetővé tesz egy egészséges versenyt, orientálja a látogatót, és egyben visszajelzés az éttermeknek is. A hiánypótló kötet a több mint 150 tesztelt étterem értékelésén kívül közel 1400 étterem, vendéglő és kastélyszálló címét és elérhetőségét, illetve a hazai borok és szőlőtermesztő birtokok minősítését tartalmazza térképekkel. Ezen kívül megtudható belőle, hogy melyik a 12 legjobb magyar étterem, hol található a legjobb hagyományos magyar konyha, hol a legjobb a szerviz, és melyek a legjobb hoteléttermek.

Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, rendeld meg itt! »

OLVASD EL EZT IS!

  • kultúra
  • szórakozás

A 6 legjobb társasjáték

  • budapest
  • vásárlás

3 imádnivaló bolt

Ezt is szeretjük