A 6 legjobb könyv 2008-ban

Az idei év sem telt el jó könyvek nélkül, legyen szó dokumentarista regényről, vagy éppen szépirodalomról. És, hogy melyek voltak a kedvenceink?

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bővelkedünk a jobbnál jobb regényekben, legyen szó magyar szerzők műveiről, vagy épp külföldi sikerkönyvek magyar nyelvű kiadásairól.

Ebben a paradicsomi helyzetben nehéz elképzelni, hogy valaki nem talál magának olvasnivalót, hacsak ennek oka nem éppen a hatalmas kínálat.

Ha te sem tudod, melyik regényt is érdemes a kosaradba tenned, vagy éppen bejelölnöd a karácsonyi kívánságlistán, ismerj meg öt kiváló könyvet a 2008-as kínálatból.

Böszörményi Zoltán: Az éj puha teste

Tamás kivándorló, akihez új hazájában odaszegődik a szerencse, Walter, a hírlapíró és képviselőjelölt személyében. Tamás munkát kap egy szállodában, és minden törekvése, hogy maga után hozhassa családját.

Walter politikai karrierje érdekében újrakezdi kapcsolatát feleségével, de valaki zsarolni kezdi a szépséges Barbarával való viszonya miatt. Zénót - a harmadik szál -, a gyermektelen gyártulajdonost pedig egy fiatal és szexi lány, Vanda csavarja az ujjai köré, és kényszeríti, hogy meghozza élete legfontosabb és legfájdalmasabb döntését. Mindeközben egy félelmetes és fordulatos krimi is kibontakozóban van, egy lélegzetelállító regény a regényben.

Kiadja az Ulpius-ház Könyvkiadó.
Ára 3999 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

Orhan Pamuk: Fekete könyv

Rüya eltűnését követően Galip, az isztambuli ügyvéd magánnyomozásba kezd, hogy felkutassa feleségét. Vajon a szépséges nő Celâlnál bujkál, akinek hírnevét Galip irigyli? Ha így van, miért nincs senki Celâl lakásában? Galip egy hirtelen ötlettől vezérelve magára ölti Celâl személyazonosságát, viseli a ruháit, fogadja a telefonjait, sőt, még fanyar cikkeit is hamisítja, de, ha a titokra fény derül, az végzetes következményekkel jár.
A Fekete könyv a közel-keleti és a muzulmán kultúra elképesztő gazdagságú szőttese, amelyet eláraszt Isztambul fénye és pompája, miközben a lélektani utazás a lélek egyre sötétebb bugyraiba viszi az olvasót.

Kiadja az Ulpius-ház Könyvkiadó.
Ára 3999 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

Dave Eggers: Az elveszett fiú

Valentino Achak Deng a szudáni polgárháború kitörésekor, hét évesen szakad el a családjától. Ezer és ezer más árvával, az Elveszett Fiúkkal, több száz kilométert gyalogol étlen-szomjan a sivatagon át, miközben bombatámadások, vadállatok és szörnyű betegségek tizedelik őket. Etiópiában besorozzák gyerekkatonának, később fegyverrel űzik tovább. Végül, amikor tizenhárom menekülttáborban töltött év után az Egyesült Államok négyezer társával együtt befogadja, olyan élmények várnak rá, amelyek még ezeknél is keményebb próbára teszik a küzdőszellemét.

Kiadja a Park Könyvkiadó.
Ára 3900 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

Indra Sinha: Valamikor ember voltam

Egy szörnyű éjszakán Khaufpur városának levegőjét gyilkos gáz mérgezi meg. Sokan meghalnak, de még többen lesznek örökre nyomorékok és betegek. A katasztrófát okozó gyár nem vállalja a felelősséget, elmenekül az országból, és sorsára hagyja a nyomornegyed lakóit.
Húsz évvel később egy újságíró keresi fel Állatot, a négykézláb járó, önmagát nem embernek tartó fiút, és arra kéri, mesélje el történetét. A magnószalagokra rögzített elbeszélésben az olvasó megismerkedhet többek között Zafarral, a szegények ügyéért harcoló hőssel, Szomraddzsal, a híres énekessel, aki a szörnyű éjszakán elvesztette hangját, valamint Elli Barber doktornővel, az amerikai orvossal, akinek nemcsak a méreg következményeire, de a város lakóinak bizalmatlanságára is gyógyírt kell találnia.
Állat tárgyilagos, sokszor trágár, de minden önsajnálattól mentes remek stílusú elbeszélése bevilágítja azt az utat, amely a nyomor sötét világába vezet.

Kiadja a Partvonal Könyvkiadó.
Ára 3490 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

Salman Rushdie: A firenzei varázsló

Magas, ifjú utazó érkezik Akbar udvarába, aki magát Mogor dell'Amorénak, azaz a szerelem moguljának nevezi, és olyan mesével bódítja az udvar és a város népét, amely megbabonázza hallgatóságát.
Az idegen azt állítja, hogy egy elveszett hercegnőnek a fia, aki varázserővel és boszorkányhatalommal bír, és akinek kegyéért üzbég hadurak, a perzsa sah, firenzei szerencselovagok és oszmán hadvezérek küzdöttek.
Amikor a varázserejű lány szerelmesével hazatér, a város a lábai előtt hever, de vajon igaz-e Mogor története? És, ha igaz, hol rejtőzik a hercegnő? Ha pedig hazugság - egy olyan világban, amelyet a női varázslatok uralnak -, Mogort a vérpad várja.

Kiadja az Ulpius-ház Könyvkiadó.
Ára 3490 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

Mihancsik Zsófia: Friderikusz - eddig

- Az elmúlt tíz évben sokan próbálkoztak azzal, hogy rávegyenek: megírják az életemet. - olvashatók Friderikusz Sándor szavai a könyv hátsó borítóján.
Megírják, miért jöttek el a világsztárok a Friderikusz-showba, hogy kerültem a Fenyő-villába, hogy nem lettem tévéelnök, hogy lettem kőgazdag - egyáltalán kőgazdag lettem-e -, szóval ajánlkoztak többen, hogy megírják a nyíregyházi suhanc történetét, aki be akarta kapni a nagyvilágot, vagy minimum Budapestet, de én ettől kényszeresen elzárkóztam. Talán azért, mert tudat alatt irtóztam attól, hogy lezártnak tekintsem az életem egy részét, és reméltem azt, hogy még nem kell semmit se lezárni.
Viszont az elmúlt két és fél évben újra összesodródtam Mihancsik Zsófiával, akivel valaha a Magyar Rádióban találkoztunk. (...)

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Szeptember elejétől ücsörögtünk hetente három-négy alkalommal, és én azon kaptam magam, hogy olyan témákról is beszélek, amelyekről korábban soha, és levonok olyan következtetéseket, amelyek engem is meglepnek.

Kiadja az Alexandra Kiadó.
Ára 3700 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük