A 4 legviccesebb könyv, amit valaha olvastunk

Egyesek a romantikus műveket kedvelik, mások a történelemért rajonganak. A következő 4 könyv viszont mindenkinek ajánlott!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nevetés jótékony hatásait már nem egy tudományos kutatás során bizonyították. Ha úgy érzed, mostanában túl sok stressz ért, vagy a betegségekkel szemben nem elég ellenálló a szervezeted, itt az ideje nevetned egy jót!

A következő könyvek garantáltan jó kedvre derítenek, és az is biztos, hogy egykönnyen nem felejted majd el őket.

Sajátos humor egy sajátos könyvben

Szász Móni, Dolák-Saly Róbert: Boborján

Elsőrendű vádlott, Pandacsöki Boborján már évek óta megfigyelés alatt áll. Felszólításra sem volt hajlandó igazolni magát, azzal az olcsó kifogással, hogy nincs személyi igazolványa. Súlyosbító körülmény, hogy - mint mondja - őt ez nem is érdekli, merthogy a szóban forgó okmány nem ehető. Pedig Boborján kézzel foghatóan valós személy: Dolák-Saly Róbert álnéven fejti ki színpadi és írásos tevékenységét.

Tettestársa, Szászi Móni másodrendű vádlott bujtogatásban, bűnpártolásban marasztalható el. Az elkövetők írásaikban nem átallottak a humor eszközeihez folyamodni. Sőt, aljas szándékkal illusztrációkat csempésztek az önmagukban is botrányos szövegek közé. Mi több: ártatlan, védtelen állatokat rajzoltak és fényképeztek le! A felsorolt vádpontok figyelembevételével a kiszabható legsúlyosabb büntetést illik kirónod az elkövetőkre: irgalmatlanul olvasd és nézegesd őket, ahol éred!

Kiadja az Európa Könyvkiadó.
Ára 2900 forint.

Győzzön a jobb!

Wendy Northcutt: Darwin-díjasok 3.

Az evolúciós folyamatra élesen rávilágító, vadonatúj sztorikat tudományos magyarázatok, elemzések és illusztrációk körítik. Olvasóként megemlékezhetsz a Darwin-díj nyerteseiről, azokról, akik fajuk érdekében még a végső áldozattól sem riadtak vissza. Elmélázhatsz a Tiszteletdíjasok hadán, akik végső soron megúszták saját balfogásaikat, de remekül szórakozhatsz a Személyes közlések szereplőin is, akik maguk osztották meg a szerzővel kalandjaikat.
Itt a lehetőség, hogy megismerkedj a seriffel, aki kétszer is meglőtte magát, hogy elolvasd a saját lábát láncfűrésszel amputáló biztosítási csaló és a méhek elől egy nejlonzacskóba menekülő farmer történetét, és rácsodálkozz arra a fickóra, akit éppen az az ág kólintott fejbe, melyet előzőleg sikeresen levágott.
A könyv ismételten bebizonyítja mindenki számára: amikor butaságról van szó, az emberiség nem ismer mértéket.

Kiadja az Alexandra Kiadó.
Ára 2499 forint.

Ne ess pánikba!

Douglas Adams: Galaxis Útikalauz stopposoknak

A történet egy szörnyen ostoba csütörtökről és rendkívüli következményeiről szól, továbbá arról, miért sokkal biztonságosabb a világegyetem, ha van nálad egy törülköző. A történet emellett egy könyvről is szól, melynek címe: Galaxis Útikalauz stopposoknak. Ez nem földi könyv, sosem adták ki a Földön, és a szörnyű katasztrófát megelőzően egyetlen földlakó se látta, vagy hallott róla.
A könyv mindazonáltal szerfelett figyelemreméltó. Sőt, nem csupán hallatlanul figyelemreméltó, hanem elképesztően sikeres is. Népszerűbb, mint a Mennyei Házi Mindentudó, és jobban fogy, mint a 63 További Figura Súlytalanság Esetére című illusztrált kiadvány. A Galaxis Külső Peremének néhány liberálisabb civilizációja számára a Galaxis Útikalauz egyedül tölti be az összes tudás és bölcsesség tárházának szerepét, mert noha sok benne a hézag és a pontatlan adat, két fontos vonatkozásban felülmúlja kevésbé szárnyaló elődjét. Egyrészt némileg olcsóbb. Másrészt borítóján a következő szavak láthatók: ne ess pánikba!

Kiadja a Gabo Kiadó.
Ára 4800 forint.

Nem bírod ki nevetés nélkül!

Rejtő Jenő: Az előretolt helyőrség

Végtelenül humoros, ugyanakkor hihetetlenül izgalmas regénnyel kerülsz szembe, ha Rejtő Jenő Az előretolt helyőrség című könyvét a kezedbe veszed. Előbbi kétségkívül az író érdeme, utóbbi pedig Galambé, a főszereplőé, aki az afrikai kikötők félelmetes hírű verekedője. Galamb előtt valamikor szép jövő állott, ám jelenleg elszegényedett angol nemesifjúként már csak a verekedés maradt számára, no meg véletlenek sorozatának köszönhetően egy rejtélyes gyilkosság, amelynek nyomait kutatja.
Rejtő Jenőt utánozhatatlan humora, mesteri mondatfűzése, egyedi, könnyed stílusa a magyar irodalom egyedülálló jelenségévé avatja.

Regényeiben a tündérmesék világának sajátos környezetbe ültetett változatát teremti meg, ahol az alvilág kétes figurái egytől egyig úriemberek, a koldusról többnyire kiderül, hogy álruhás koronaherceg, és ahol végül a szerelmesek mindig egymásra találnak.

Kiadja az Alexandra Kiadó.
Ára 1699 forint.
Ezt is szeretjük