Az 5 legfinomabb forró csoki
Szerintünk
Bátran kijelenthetjük, hogy a csokievésnél csak a csokiivás jobb. Na persze csak akkor, ha valóban ízletes az alapanyag. És hogy melyek a mi kedvenceink?
Édesszájúként a Femina szerkesztősége a forró csokik mellett tette le a voksát, hiszen egy bögre csokoládé nemcsak a testet melegíti, hanem a lelket is. És hogy melyek a kedvenceink? Eláruljuk!
Hungarikum a bögrében: Boci csoki folyékony formában
A Boci csoki ma már hungarikumnak számít, a legtöbb csokoládérajongó kedveli - de hát volt is idejük megszeretni, hiszen a Boci már 1927 óta gazdagítja a hazai csokoládék kínálatát. Egy ideje ráadásul a forró, folyékony változatok között is megtalálni, nemrég ugyanis piacra dobták az instant Boci forró csokit, amellyel nemcsak az édesség iránti vágyadat enyhítheted, hanem kitűnő melegítő italként is szolgál a téli hónapokban.- A legjobb benne, hogy úgy készítheted el, ahogy csak akarod: nemcsak forrón, de langyos állapotban is kitűnő, ráadásul rajtad múlik, hogy édesíted-e vagy sem, vagy hogy megbolondítod-e a végén még egy kevés tejszínhabbal vagy fahéjjal - mondja Nóri, akinél a Boci az abszolút győztes a forró csokik terén, és nemcsak azért, mert az egyik legfinomabb, hanem mert ára is kedvező: egy 150 g-os csomag csupán 289 forintba került legutóbb.
Hiába, a Milka az Milka...
Bár nem feltétlenül számít a legkülönlegesebb csokoládénak, a Milka 1901 óta az egyik legismertebb csokoládé - és nem utolsósorban az egyik legkedveltebb.- A csokoládét minden formájában imádom, kezdve a töltetlen tejcsokitól egészen a chilis mexikói különlegességekig - meséli Zsolti, akit a forró csokik terén mégis a Milka instant terméke nyűgözött le a leginkább, amely eredetileg kakaópor, ám azzal az összetéveszthetetlen csokoládéízzel, amely minden egyes Milka-terméket jellemez.
- Bár a Milka Slurp-ból kevésbé olyan sűrű és krémes forró ital készíthető, mintha magam főznék csokoládét, mégis nagyon finom, ráadásul langyos tejben is könnyen oldódik, így elkészítés után azonnal fogyasztható. Szinte minden szupermarketben kapható, egy 400 g-os doboz ára 479 forint volt legutóbb.
Forró csoki pálcikán? Naná!
Ha már forró csoki, akkor Ági esetében csakis a Culinaris pálcikás forró csokija jöhet szóba.- Ezek tulajdonképpen kis belga csokidarabok hurkapálcára erősítve. Egy bögréhez elegendő egyetlen kockát forró tejbe mártani, és addig kevergetni, amíg a csoki el nem olvad. Nagyon finom forró ital készíthető így, hiszen nem instant termék, hanem az ital alapját valódi csoki képezi.
- A kedvencem a töltetlen barna csokis, emellett azonban többféle változata is van. Létezik többek között fehér csokis, mogyorós és Cointreau ízesítésű is, sajnos azonban a pálcikák - amelyek darabja 250 forint - egy ideje elfogytak, de remélhetőleg hamarosan ismét kaphatóak lesznek.
Instant ínyencség egy perc alatt: Choco Choco a Dr. Oetkertől
- A Dr. Oetker eddig nem okozott csalódást, és nincs ez másként a nemrég forgalomba került Choco Choco termékével sem - meséli Juli, aki igazi rajongója a csokoládéknak és a könnyen, gyorsan elkészíthető édességeknek. Ez az instant ital ismét levette a lábáról, hiszen nemcsak isteni íze van, hanem tejjel és vízzel egyaránt elkészíthető, ráadásul bögrés kiszerelésben került forgalomba, így még az adagolásával sem kell törődni.- Sűrű, krémes forró csoki készíthető belőle, az általa nyújtott élvezet pedig tovább fokozható egy kevés tejszínhabbal és némi vaníliával, amire egyébként nincs feltétlenül szükség, hiszen az ital önmagában is tökéletes. Ára szintén kedvező, legutóbb 89 forintba került egy bögrényi adag.
A tradíciók híveinek: forró csoki Szerencsről
Milka ide, Dr. Oetker oda, Gergő számára nem létezik más az általa készített forró csokin kívül.- Nem határolódom el a félkész és instant termékektől, ám a forró csokit mindig saját kezűleg készítem, mégpedig a Szerencsi cukrozatlan kakaóporából, amely kiválóan alkalmas arra, hogy forró csokivá átlényegülve megédesítse a napot.
Ráadásul nem is olyan bonyolult az elkészítése: tegyél két púpozott teáskanál cukrozatlan kakaót a bögrébe, majd kristálycukor és vaníliáscukor keverékéből is adj hozzá két teáskanállal. A kakaó és cukor elegyét egyszerűen öntsd fel 2 dl meleg tejjel - apránként, hogy normálisan el tudd keverni -, szórj bele egy kevés fahéjat, ízlés szerint egy-két csepp mandulaaromát, és már kész is. A végeredmény pedig meglepően finom!