5 film, amit nem szabad kihagynod 2009-ben!

Ha a pattogatott kukorica és a kóla csak jó film mellett ízlik igazán, eláruljuk, mit érdemes megnézned a moziban idén!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Titkok a múltból: A felolvasó

A második világháború utáni Németországban a tinédzser Michael Berg rosszul lesz az utcán, és a nála kétszer idősebb nő, Hanna segít neki hazajutni.

Amint a fiú felgyógyul a skarlátból, meglátogatja, hogy megköszönje gondoskodását, és csakhamar titkos, szenvedélyes viszony alakul ki közöttük.

Michael rájön, hogy Hanna szereti, ha felolvas neki, és miközben a fiú az Odüsszeiából és a Huckleberry Finnből olvas, egyre mélyebbre merülnek a testi gyönyör világában is. Ám az egyre erősödő kötelék egyszer csak megszakad Hanna rejtélyes eltűnésével. Amikor pedig lehull a lepel a nő múltjáról, Michael olyan titokra döbben rá, mely mindkettejük életére hatással lesz.

Stephen Daldry, a Billy Elliot és az Oscar-jelölt Az órák rendezője Bernhard Schlink negyven nyelvre lefordított, világhírű regényét adaptálta filmvászonra olyan neves színészek közreműködésével, mint Ralph Fiennes, David Kross és Kate Winslet.

Tekerd feljebb: Rockhajó

1966-ban, a brit popzene fénykorában a BBC mindössze kétórányi rock'n'rollt játszott hetente.

Ám egy kalózrádió napi 24 órában nyomta a rockot és a popot a tengerről - és 25 millió ember, Nagy-Britannia lakosságának több mint a fele hallgatta a kalózokat naponta. A suliból frissen kicsapott Carlt az anyja elküldi nagybátyjához, Quentinhez, hogy az kicsit az életre nevelje. Csakhogy Quentin a főnöke a Rádió Rocknak, az Északi-tenger közepén állomásozó kalózadónak, melyet a rock DJ-k különc csapata népesít be.

Az Északi-tengeren egészen addig zajlik az élet, amíg a kalózrádiók fel nem keltik Dormandy miniszter figyelmét, aki a törvényszegők vérét akarja, és minden politikai befolyását latba veti, hogy betiltsa a Rockhajót és züllött legénységét. Erre viszont kitör a vihar a tengeren, az elszánt rajongók pedig felkerekednek, hogy megmentsék hőseiket.

Egy igaz történet: Közellenségek

Nem akadt, aki megfékezze Dillingert és bandáját. Nem volt börtön, mely bezárhatta volna őt. Lefegyverző bája és vakmerő szökései megkedveltették a gengsztert csaknem mindenkivel, a barátnőjétől, Billie Frechette-től az amerikai közvéleményig, mely nem igazán szimpatizált az országot a válságba taszító bankokkal.

Ám miközben Dillinger bandájának - közöttük a szociopata Baby Face Nelsonnak - kalandjai sokakat tiszteletteljes borzongással töltöttek el, Edgar J. Hoovernek az az ötlete támadt, hogy a bandita elfogását használja fel arra, hogy a Nyomozóhivatalt az országos rendőrség szintjére emelje, amiből aztán az FBI lett. Ő tette Dillingert Amerika első számú közellenségévé.
Michael Mann - Szemtől szemben, Collateral - új, nagyszabású gengsztereposza az év egyik legjobban várt filmje Johnny Depp, Christian Bale és az Oscar-díjas Marion Cotillard főszereplésével.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A vágy erdejében: Két szerető

A karizmatikus, de problémás Leonard egy szerelmi csalódást és öngyilkossági kísérletet követően visszatér a családi fészekbe, a brooklyni Brighton Beach elszigetelt világába. Miközben szülei aggódó tekintetének kereszttüzében próbálja összeszedni magát, két nővel is megismerkedik: Michelle, a gyönyörű és rejtélyes szomszéd alaposan felkavarja a férfi körüli állóvizet, míg a kedves és gondoskodó Sandra annak az üzletembernek a lánya, aki felvásárolta a szülők tisztító vállalkozását.

Leonard belehabarodik Michelle-be, aki úgy tűnik, viszonozza vonzalmát, ám közben viszonya van egy házas férfival. Eközben Leonardra egyre növekvő nyomást gyakorol családja, hogy jegyezze el Sandrát. A férfinak döntést kell hoznia: vagy választ a heves vágy és a szerelem biztonsága között, vagy visszahull a sötét kétségbeesésbe, ami maga a halál.

Megrendítő dráma: A szólista

Steve Lopez újságíró egy nap felfedezi Nathaniel Anthony Ayers-t, az egykori komolyzenei őstehetséget, amint hajléktalanként Los Angeles utcáin hegedül.

Lopez megpróbál segíteni a hányatott sorsú férfinak, hogy visszataláljon a társadalomba, és eközben olyan különleges barátság szövődik közöttük, mely mindkettőjük életét megváltoztatja. Az Oscar-jelölt rendező, Joe Wright - Vágy és vezeklés - új alkotása megrendítő és felemelő dráma a zene felszabadító erejéről az Oscar-díjas Jamie Foxx és az Oscar-jelölt Robert Downey Jr. fantasztikus alakításával.

Ezt is szeretjük