5 film, amit nem szabad kihagynod 2009-ben!
Ha a pattogatott kukorica és a kóla csak jó film mellett ízlik igazán, eláruljuk, mit érdemes megnézned a moziban idén!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Titkok a múltból: A felolvasó

A második világháború utáni Németországban a tinédzser Michael Berg rosszul lesz az utcán, és a nála kétszer idősebb nő, Hanna segít neki hazajutni.

Amint a fiú felgyógyul a skarlátból, meglátogatja, hogy megköszönje gondoskodását, és csakhamar titkos, szenvedélyes viszony alakul ki közöttük.

Michael rájön, hogy Hanna szereti, ha felolvas neki, és miközben a fiú az Odüsszeiából és a Huckleberry Finnből olvas, egyre mélyebbre merülnek a testi gyönyör világában is. Ám az egyre erősödő kötelék egyszer csak megszakad Hanna rejtélyes eltűnésével. Amikor pedig lehull a lepel a nő múltjáról, Michael olyan titokra döbben rá, mely mindkettejük életére hatással lesz.

Stephen Daldry, a Billy Elliot és az Oscar-jelölt Az órák rendezője Bernhard Schlink negyven nyelvre lefordított, világhírű regényét adaptálta filmvászonra olyan neves színészek közreműködésével, mint Ralph Fiennes, David Kross és Kate Winslet.

Tekerd feljebb: Rockhajó

1966-ban, a brit popzene fénykorában a BBC mindössze kétórányi rock'n'rollt játszott hetente.

Ám egy kalózrádió napi 24 órában nyomta a rockot és a popot a tengerről - és 25 millió ember, Nagy-Britannia lakosságának több mint a fele hallgatta a kalózokat naponta. A suliból frissen kicsapott Carlt az anyja elküldi nagybátyjához, Quentinhez, hogy az kicsit az életre nevelje. Csakhogy Quentin a főnöke a Rádió Rocknak, az Északi-tenger közepén állomásozó kalózadónak, melyet a rock DJ-k különc csapata népesít be.

Az Északi-tengeren egészen addig zajlik az élet, amíg a kalózrádiók fel nem keltik Dormandy miniszter figyelmét, aki a törvényszegők vérét akarja, és minden politikai befolyását latba veti, hogy betiltsa a Rockhajót és züllött legénységét. Erre viszont kitör a vihar a tengeren, az elszánt rajongók pedig felkerekednek, hogy megmentsék hőseiket.

Egy igaz történet: Közellenségek

Nem akadt, aki megfékezze Dillingert és bandáját. Nem volt börtön, mely bezárhatta volna őt. Lefegyverző bája és vakmerő szökései megkedveltették a gengsztert csaknem mindenkivel, a barátnőjétől, Billie Frechette-től az amerikai közvéleményig, mely nem igazán szimpatizált az országot a válságba taszító bankokkal.

Ám miközben Dillinger bandájának - közöttük a szociopata Baby Face Nelsonnak - kalandjai sokakat tiszteletteljes borzongással töltöttek el, Edgar J. Hoovernek az az ötlete támadt, hogy a bandita elfogását használja fel arra, hogy a Nyomozóhivatalt az országos rendőrség szintjére emelje, amiből aztán az FBI lett. Ő tette Dillingert Amerika első számú közellenségévé.
Michael Mann - Szemtől szemben, Collateral - új, nagyszabású gengsztereposza az év egyik legjobban várt filmje Johnny Depp, Christian Bale és az Oscar-díjas Marion Cotillard főszereplésével.

A vágy erdejében: Két szerető

A karizmatikus, de problémás Leonard egy szerelmi csalódást és öngyilkossági kísérletet követően visszatér a családi fészekbe, a brooklyni Brighton Beach elszigetelt világába. Miközben szülei aggódó tekintetének kereszttüzében próbálja összeszedni magát, két nővel is megismerkedik: Michelle, a gyönyörű és rejtélyes szomszéd alaposan felkavarja a férfi körüli állóvizet, míg a kedves és gondoskodó Sandra annak az üzletembernek a lánya, aki felvásárolta a szülők tisztító vállalkozását.

Leonard belehabarodik Michelle-be, aki úgy tűnik, viszonozza vonzalmát, ám közben viszonya van egy házas férfival. Eközben Leonardra egyre növekvő nyomást gyakorol családja, hogy jegyezze el Sandrát. A férfinak döntést kell hoznia: vagy választ a heves vágy és a szerelem biztonsága között, vagy visszahull a sötét kétségbeesésbe, ami maga a halál.

Megrendítő dráma: A szólista

Steve Lopez újságíró egy nap felfedezi Nathaniel Anthony Ayers-t, az egykori komolyzenei őstehetséget, amint hajléktalanként Los Angeles utcáin hegedül.

Lopez megpróbál segíteni a hányatott sorsú férfinak, hogy visszataláljon a társadalomba, és eközben olyan különleges barátság szövődik közöttük, mely mindkettőjük életét megváltoztatja. Az Oscar-jelölt rendező, Joe Wright - Vágy és vezeklés - új alkotása megrendítő és felemelő dráma a zene felszabadító erejéről az Oscar-díjas Jamie Foxx és az Oscar-jelölt Robert Downey Jr. fantasztikus alakításával.

Ezt is szeretjük