3 rabul ejtő cukrászda

Nem csak édesszájúaknak!

Csokitorta, mignon, fagyi, és minden, ami szem-szájnak ingere. Ha szívesen kényeztetnéd magad hasonló finomságokkal, akkor irány a cuki!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Aki az édességet szereti, rossz ember nem lehet - legalábbis szerintünk, mi ugyanis odáig vagyunk a különböző nyalánkságokért, legyen az fagylalt, jégkrém, torta, mignon, a nagyi almáspitéje, vagy éppen valamilyen egyedi cukrászkülönlegesség.

Ám amellett, hogy édesszájúak vagyunk, nem eszünk meg mindent, csak azt, ami valóban finom. És hogy mi hol szerezzük be a különböző nyalánkságokat? Kizárólag az alábbi három helyen!

Minőség 1870 óta: Auguszt Cukrászda

Keserűcsokoládés torta narancshéjjal, csokoládés-pisztáciás fagylalt tokaji aszúval, mazsolás-fügés-mandulás torta tejszínes karamellel - csak hogy néhányat említsünk a Budapesten 1870 óta működő Auguszt Cukrászda kínálatából.

És ez még valóban csak ízelítő, a családi vállalkozásként indult, és azóta is az Auguszt-család "fennhatósága alatt" működő Auguszt Cukrászdában ugyanis minden van, ami szem-szájnak ingere, ráadásul kitűnő alapanyagokból a legnagyobb hozzáértéssel elkészítve. Az édesszájú vendégek így nemcsak egy jó fagyit vagy sütit ehetnek itt, hanem olyan ízélményben lehet részük, amelyben kevés helyen részesülhet az ember.
Az Auguszt Cukrászda mellett szól továbbá, hogy több helyen is megtalálható Budapesten: a legrégebbi üzlet Buda központjában, a Fény utcai piac mellett található immáron 40 éve. 2003 márciusa óta ülő fogyasztásra is van lehetőség, aki viszont az Auguszt finomságait a friss levegőn fogyasztaná, az válassza az Astoria közelében lévő Paloma üzletházban található cukrászdát, vagy a farkasréti temető melletti Auguszt Pavilont, hiszen ezeken a helyeken hatalmas teraszon hűsölhetnek nyaranta a vendégek.

Auguszt Cukrászda
1023 Budapest, Fény u. 8.
Telefon: 06(1)316-3817
Nyitva: keddtől péntekig 10 és 18 óra között, szombaton 9 és 18 óra között.
www.augusztcukraszda.hu

Különleges finomságok Orosházáról: Daubner Cukrászda

A Daubner nevet bizonyára sokan ismerik, azt azonban valószínűleg már kevesebben tudják, hogy a budapesti cukrászda elődjét Daubner Béla 1901-ben Orosházán nyitotta meg. Miután azonban a cukrászdát államosították, a család az 1950-es években Budapestre költözött, és ismét belevágott a cukrászatba - nem kis sikerrel.
A Daubner ugyanis már jó ideje élen jár a cukrászdák sorában íncsiklandozó édességeivel, amelyek az Auguszt-finomságokhoz hasonlóan csakis kiváló minőségű alapanyagokból készülnek a legnagyobb szeretettel és hozzáértéssel. A Daubner sikerének ez utóbbiakon kívül azonban még egy nagy titka van: a receptek, amelyeket Daubner Béla unokája őrizget, és amelyek az ínyencségek többségének alapját képezik, és a tradíció, amely szinte az összes Daubner-finomságot jellemzi. Így nem meglepő, ha a kedvenc süteményt vagy fagylaltot firtató kérdésre nincs egyöntetű válasz, de hát ki is tudna választani olyan ínyencségek közül, mint például a meggyes somlói parfé, a kimagaslóan finom oroszkrémtorta, vagy a frissen sült tökmagos pogácsa? Mi biztosan nem...

Daubner Cukrászda
1025 Budapest, Szépvölgyi út 50.
Telefon: 06(1)335-2253
Nyitva: keddtől vasárnapig 9 és 19 óra között.

Látványos, trendi és elképesztően finom: Sugar!

Ha a nevét talán még nem is jegyezted meg, bizonyára te is összefutottál már a Sugar! formabontó édességeivel valamelyik magazin hasábjain, erről a cukrászdáról ugyanis írni kell.

Hogy miért? Mert bár ők is tartanak tortát, és náluk is hűtheti magát az ember ízletes fagyival, ez a hely egészen más, mint a hagyományos értelemben vett cukrászdák. Itt ugyanis se tonettszék, se kerek asztalka, vannak viszont formabontó, egyedi tervezésű tortacsodák, trendi és az ízlelőbimbókat a legmesszebbmenőkig kényeztető mignonok, szendvicsek, valamint fagyi minden mennyiségben.
Így aztán a Sugar! cukrászda a javából, csupán annyiban más, mint a megszokott cukik, hogy itt az unalmas szeletek helyett újragondolt formában és tálalással várják az édességek a vendégeket egy olyan környezetben, amely egy kicsit sem hasonlít a cukrászdák többségében megszokottra.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

De ez is volt a cél, pontosabban egy olyan cukrászda kialakítása, amely nemcsak gasztronómiai élvezetet kínál, de egyfajta életérzést is közvetít, melynek legfőbb eleme a mindennapok megédesítése.

Sugar!
1042 Budapest, Petőfi út 35.
Telefon: 06(1)272-0293
Nyitva: hétfőtől vasárnapig 10 és 20 óra között.
www.sugarshop.hu

OLVASD EL EZT IS!

  • kultúra
  • szórakozás

A 6 legjobb társasjáték

  • budapest
  • vásárlás

3 imádnivaló bolt

Ezt is szeretjük