Minden idők 5 leggazdagabb állata: milliárdokat kerestek néhány év alatt

Irigylésre méltó állatsorsok: cicák, kutyák és egy tyúk is szerepel az ötös listánkban.

covfoto
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy korszakalkotó ötlet, egy önmagát kinövő vállalkozás, egy kivételes tehetség - néhány dolog, aminek köszönhetően emberekből milliárdosok lesznek. Ami azonban az állatokat illeti, ők ugyanúgy válhatnak milliárdossá, jóval egyszerűbb módon.

Sokan egyszerűen amiatt, hogy cukik. Persze minden állat cuki, ám még nagyobb eséllyel indul a milliárdokért, aki valamiben más, esetleg jól megkomponált arculatot kapott gazdijától és kellő lendületet, amivel meglovagolhatja az internet hullámait. Előfordul olyan is, hogy egy milliárdos tartja luxuskörülmények közt állatát, illetve hagy halála után tekintélyes összeget kedvencére. A következőkben a világ leggazdagabb állatai közül említünk néhányat.

Grumpy Cat, mindenki morcos kedvence

Valószínűleg nem kell bemutatnunk a morcos kis szőrmókot, akit egy világ imádott: 2019-ben pusztult el a híres cicus, Tabitha Bundensen macskája, Grumpy Cat.

Grumpy Cat.
Grumpy Cat.

A cica eredeti neve Tarder Sauce - tartármártás - volt, de jellegzetes arca miatt új becenevet kapott. A cicáért a Twitter-, az Instagram- és a Facebook-oldalán is megszámlálhatatlan követő rajongott, és mivel könyveket, ruhákat, cipőket, parfümöt, naptárakat és egyebeket is elláttak nevével, nem kevés pénzt keresett - és keres ma is - családjának.

Rin Tin Tin, a kutyatehetség

Rin Tin Tin egy 1920-as években született német juhászkutya volt, korának egyik leghíresebb ebe. Az első világháború idején találtak rá Lorraine-ben, Franciaországban anyja és további kutyakölykök társaságában. Gazdája egy nőstényt és őt vitte magával egészen Los Angelesig. Miután Nanette, a másik kutya kimúlt, Rinty - ahogy gazdája hívta - egészen 1932-ben, a kutya 14 éves korában bekövetkezett haláláig sok-sok pénzt keresett a show-bizniszben. 1922-ben kutyashow-ban mutatták be tehetségét, majd a Warner Brothers 26 filmre szerződtette, melyekkel később heti 6 ezer dollárt, mai összegre átszámolva több mint 1 millió 800 ezer forintot zsebeltek be.

Rin Tin Tin.
Rin Tin Tin.

Gigoo, egy igazi gazdag tyúk

Miles Blackwell, kiadótulajdonos kedvenc tyúkja volt Gigoo, egy igazi gazdag tyúk. A tehetős Blackwell és felesége, Briony nyugdíjasként egy farmot vásároltak, ahol ritka sertés- és csirkefajtákat neveltek. A férfi ottani kedvence lett Gigoo, aki gyermektelen gazdája halála után örökölt milliókat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Moose, a terrier, aki tévésztár lett

Moose, a Parson Russel terrier Eddie szerepében 3 ezer dollárt, körülbelül 903 milliót keresett epizódonként a Frasier című komédiasorozatban. Ha egykori gazdái tudták volna, milyen tehetség rejtőzik benne, talán nem adták volna ki az útját, de ez a kutyus jobbat is érdemelt, semmint pénzéhes, de türelmetlen gazdákat. Az ebet ugyanis gyakori rossz magaviselete miatt száműzték floridai otthonukból. Később innen került Los Angelesbe, ahol tévés szerepet szántak neki. Mathilde de Cangy televíziós állatidomár szárnyai alá került, aki fél év alatt képernyő-kompatibilis viselkedésű kutyust faragott a terrierből - illetve egyúttal milliárdost is.

Choupette, egy divatguru cicája

A Chanel 2019-ben elhunyt tervezője és igazgatója, Karl Lagerfeld fehér macskája, Choupette igazi influenszer, modellként keresett gazdijának 3 millió dollárt, azaz mintegy 903 millió forintot, amikor is részt vett egy autóreklámban, illetve egy japán szépségtermék reklámjában. Choupette-et  nem kis luxusban tartotta a divatguru: két személyt vett fel, hogy kényeztessék, fésülgessék, játsszanak vele, valamint személyi séfet és fodrászt is. Gyémántékszereket ugyancsak kapott Lagerfeldtől, illetve saját magánrepülőt. Mi mást kívánhatna egy macska?

A legöregebbek közül is válogattunk

Ha már a legek kerültek szóba, jöjjön most a leghosszabb ideig élt állatok közül néhány.

Ezt is szeretjük