El akarták altatni a kutyaviadalra kényszerített kutyát, most már fontos munkát lát el: egy csapásra jobbá vált az élete

A hányattatott sorsú kutyára rámosolygott a szerencsecsillaga.

GettyImages-988252392
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nehéz elképzelni, mi vezérelhet egy embert arra, hogy egy másik élőlényt bántson. Törvények tiltják az állatkínzást Magyarországon is, mégis időnként felröppennek olyan hírek, melyek jól mutatják, hogy még ez sem akadályoz meg mindenkit.

Míg egyesek embertelenül viselkednek az állatokkal, addig mások harcolnak a kihasználásuk, bántalmazásuk ellen. Ez történt Hansellel, a pitbullal, akit az altatás elől menekítettek meg.

Kutyaviadalról mentették, majdnem az életét vesztette

Hansel egy nagyon kedves, barátságos kutya, akit a kanadai Tilbury megyében tartottak fogva, és harcoltatták brutális kutyaviadalokon. Miután harminc másik kutyával egyetemben sikerült megmenekíteni az ebeket a szörnyű helyről, az Ontarióban létrehozott pitbulltilalom értelmében mindegyik ilyen fajtájú harci kutyát el kellett volna altatniuk. Egy ember kiállt értük, mégpedig Rob Scheinberg, aki meggyőzte a bírókat, hogy változtassák meg döntésüket. Leteszteltették a kutyákat, és amelyik készen állt adoptálásra, azt a Dogs Playing For Life nonprofit szervezethez szállították egyenesen Floridába. Itt fogadták örökbe a szeretni való Hanselt a Trow Away Dogs Project emberei, akik K-9-es rendőrkutyákat képeznek ki. Egy csapásra megváltozott a hányattatott sorsú kutyus élete.

(Cikken belüli és ajánlóképek forrása:  arsonk9hansel, throwawaydogsproject / Instagram, throwawaydogsproject.com, Throw Away Dogs Project / Facebook, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük