100 kilométert gyalogolt egyedül a kutya, hogy láthassa gazdáját - Megható a története
Ismét bebizonyosodott, hogy a kutyák hűsége és szeretete nem ismer határt.

golden retriver
beauty and style
Top olvasott cikkek

Számos remek történetről lehetett hallani, amiben a kutyák feltétel nélküli és igaz szeretetükről és hűségükről tesznek tanúbizonyságot. Az egyik ilyen példa erre Hacsikó, a Japánban élő kutyus ugyanis minden egyes nap várta elhunyt gazdáját, hogy hazatérjen a munkából.

A golden retrieverek híresek emberszeretetükről és lojalitásukról, így nem meglepő, hogy nemrég az egyéves Ping An története is bejárta a világot. A kutyus annyira szenvedett a honvágytól és gazdái hiányától, hogy egyedül útnak indult, és meg nem állt addig, míg haza nem ért.

Két hétig tartott a hosszú út

Ping An gazdáival a kínai Csiangszu tartományban élt Qidong városában, ám a házukban nagy felújítás kezdődött, ami úgy tűnt, hogy sokáig eltart majd. Emiatt erre az időre a golden retriever a család közeli barátaihoz került, az otthonuktól nagyjából 100 kilométerre lévő Nantung városában rendezték be az átmeneti szállását.

A kutyus viszont négy hónap után már nagyon szenvedett a honvágytól és attól, hogy csak ritkán látja gazdáit, így úgy döntött, nem vár tovább, és elindult haza. A család barátai azonnal keresni kezdték, ám sehol nem találták, ám két hét után jó hír érkezett: közel az otthonához megtalálták Pinget, egy irodaház dolgozói fogadták be, és mentették meg az életét. A kutya ugyanis a hosszú út során rossz állapotba került: alultáplált volt, fáradt, sántikált, és a mancsai is véresek voltak. Azt senki nem tudja, a hosszú út közben hol aludt, vagy mit evett, valószínűleg talált maradékokon és esővízen élt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szerencsére ott egészen addig gondját viselték, amíg nem sikerült megtalálni a gazdáit, ami végül egy népszerű kínai üzenetküldő alkalmazás segítségével történt, így Ping An végre hazatérhetett. A nagy találkozásról videó is készült, amin jól látszik a kutya és a gazdi őszinte öröme, hiszen mindkettejüket megviselte a külön töltött idő. A férfi azt is megígérte a kedves háziállatnak, hogy akármi történik, soha nem fogja máshová helyezni, hiszen már jól tudja, milyen sokat jelent számára az otthon melege.

Soványak és betegek voltak, de a szeretet sokat segített rajtuk - Előtte-utána fotókon a mentett kutyák

Szívszorító, de egyben gyönyörű fotókat mutattak a gazdik, akik megmentették egy kutya életét.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük