Különös szerelmi háromszög! Görög László a megcsalt férj szerepében
Színpadon A Pertics Janika
Csáth Géza művének feldolgozása.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csáth Géza Petrics Janika című művét ezúttal a Piceszínház feldolgozásában nézheted meg december 2-től. A történet annak ellenére mit sem változott, hogy a szereplők létszáma négy főre csökkent.

A Petrics Janika

Adott a férj, a feleség, a gyerek és a házibarát - a színpadokon ősidők óta megjelenő szerelmi háromszög, és ennek egy olyan bizarr és mégis örökérvényű feldolgozása, ahol a komikus és tragikus elemek úgy keverednek, hogy igazi, katartikus színházi élményt adnak.

Csáth Géza művét éppen száz évvel ezelőtt mutatták be, melynek témája: az ember furcsa helyzetekben furcsán reagáló természete. Tragikomédia teljes mértékben, hiszen egyszerre groteszk, humoros, keserű és mégis szórakoztató.

Szereplők

  • Pertics - Görög László
  • Perticsné - Györgyi Anna
  • Boér Kálmán - Szirtes Balázs
  • Szakácsnő - Zsurzs Kati

Csáth Géza Kosztolányi Dezső unokatestvére volt, aki bár végzettség szempontjából orvos volt, mégis remek érzékkel írt, többek között zenekritikákat és esszéket is. A darabjának egészen úgy feldolgozása a Pinceszínház alkotása, ugyanis a tucatnyi szereplőt négyre redukálták, azonban a darab felépítésesben ez semmit nem változtatott.

A Petrics Janika
Helyszín: Pinceszínház, 1093 Budapest, Török Pál u. 3.
Jegyvásárlás: További információk itt!
Ezt is szeretjük