Te elmennél a saját temetésedre?

Sokkoló kampánnyal a gyorshajtás ellen

Vajon mennyire hatásosak ezek a kezdeményezések?

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Központi Statisztikai Hivatal 2013-as adatai alapján a közúti balesetek száma az adott évben egyre csak emelkedett. Az egész éves adatokat tekintve 1245 baleset végződött halálesettel országos szinten.

Nem minden baleset adódik gyorshajtásból, ugyanakkor elég komoly problémát okoz állandó jelleggel. Ennek érdekében rengeteg szigorítás, kampány, projekt volt már, és elrettentő videó is készült a gyorshajtás megfékezésére.

Durva belga kampány

Nemrég Belgiumban sokkolták az embereket egy meglehetősen hatásos, ugyanakkor kemény videóval a gyorshajtás ellen. A közlekedésbiztonsági intézet gyanútlan fiatalokat hívott meg, ahol a saját temetésüket játszották el úgy, hogy a családtagjaik és barátaik mondtak búcsúbeszédet számukra.

Legyen béke az utakon!

Magyarországon a Magyar Kerékpárosklub kezdeményezésére és több szervezet közreműködésével Legyen béke az utakon címmel közlekedési kampány indult annak érdekében, hogy javuljon a közlekedési morál - jelentették be a szervezők április 10-én sajtótájékoztatójukon.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a Magyar Autóklub, a Budapesti Közlekedési Központ, a Mol, valamint az UNIQA Biztosító közreműködésével megvalósuló kampány több hónapig tart, ennek során rádió- és televízióbejátszásokkal, plakátokkal és installációkkal igyekeznek felhívni a figyelmet arra, hogy a közlekedők legyenek előzékenyek, és figyeljenek egymásra.

A sajtótájékoztatón - amelyen szimbolikusan valamennyi szervezet képviselője valamilyen közlekedési eszközzel, illetve azt ábrázoló eszközzel, például hungarocellből készült buszt tolva érkezett - Dormán Emese, a Magyar Kerékpárosklub munkatársa arra hívta fel a figyelmet, hogy nincs már olyan, hogy autós, gyalogos vagy kerékpáros, mert az emberek váltogatják a közlekedési eszközöket. Mindannyian közlekedők vagyunk, és oda kell figyelni a másikra.

Kiss Csaba rendőr alezredes, az ORFK-OBB főtitkára arról beszélt, hogy 2013-ban volt az elmúlt 50 év legkedvezőbb statisztikája a közlekedési baleseteket illetően: hatszáznál kevesebben vesztették életüket az utakon. Hozzátette: ez még mindig nagyon sok, ugyanakkor összehasonlításképpen ismertette: 1990-ben 2400-nál többen haltak meg közlekedési balesetben. Célként nevezte a halálos balesetek számának további csökkenését.

A Mol kommunikációs igazgatója, Szollár Domokos azzal indokolta a cég csatlakozását, hogy jónak tartották az ötletet, és az ország legnagyobb vállalataként példát kívántak mutatni. Hozzátette: a gondolkodás átformálását segítheti a MOL BuBi is, az első fővárosi közösségi kerékpár rendszer, amelynek üzemeltetési költségeihez szintén hozzájárul a társaság, mert az igazgató megfogalmazása szerint minden úton közlekedőnek útitársai kívánnak lenni.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Somodi László, a BKK közlekedésszervezési és fejlesztési vezérigazgató-helyettese pedig arról beszélt, hogy nem valamelyik közlekedési módot kell kizárólagossá tenni, hanem mindenkinek meg kell adni a lehetőséget, hogy maga válasszon közülük.

Ugyanakkor úgy vélte, a környezetvédő módokat támogatni kell, ezért a kerékpáros közlekedés fejlesztése kiemelt szerepet kap, de figyelmet fordítanak a közösségi közlekedési eszközök korszerűsítésében a környezetbaráttá tételre és támogatják az elektromos autókat is.

Az eseményen részt vett Novák Péter színész, koreográfus, műsorvezető, aki a sajtótájékoztató moderátoraként elmondta: civilként az elsők között csatlakozott a közlekedési kampányhoz.

Mobilon megjelenő képek forrása: MTI/Mihádák Zoltán.

Ezt is szeretjük