Európában is van nagy fal: közelebb van, mint a kínai, de ugyanolyan szép
Különleges élmény megjárni a középkori falakat és letekinteni a szédületes panorámára.

cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Álmodoztál már valaha arról, hogy végigsétálsz a grandiózus kínai nagy falon, és letekintesz a völgyekben megbúvó kis falvakra, majd a fal egyik részén kikuporodva a peremre, megnézed a napfelkeltét vagy éppen az alkonyatot?

Ehhez hasonló felejthetetlen élményekben lehet részed úgy, hogy nem is kell megvenned a méregdrága repülőjegyet Ázsiába. Csupán a szomszédba, Montenegróba kell elutaznod, a gyönyörű Kotori-öbölbe.

Az UNESCO Világörökség helyszínén fut a fal

A Kotort körülölelő, középkori szerb dinasztia által épített kőfal jó állapotban maradt fenn, és Európa kínai nagy falának is szokták nevezni. Az UNESCO védelmét élvező falakon végigsétálni fejedelmi élmény. A magasabb falrészekről letekinteni a csodálatos öbölre és a meghitt hangulatú óvárosra felejthetetlen. A 4,6 kilométer hosszú, ősi falak megmászása megéri a fáradságot - a falat megszakító, román kori, bizánci és ortodox templomokban meg lehet pihenni a kirándulás közben. Éjszakára kivilágítják a kisvárosra óvón boruló falszakaszokat, így azok még különlegesebb látványt nyújtanak.

Montenegró és Kotor itt van a közelben, ha különleges élményre vágysz, vedd fel őket az utazásos bakancslistádra!

Ezt is szeretjük