Eddig 1,9 millió magyar kapta meg az oltást: a tanárok, az óvodai és bölcsődei dolgozók hétfő éjfélig regisztrálhatnak
Közölték a friss adatokat a beoltottak és a fertőzöttek számáról, emellett a tanárok, óvónők és bölcsődei dolgozók figyelmét is felhívták.

oltás cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mint ahogy azt tegnap megírtuk, ha 2 és fél millió fő megkapja a koronavírus elleni vakcina első felét, csak akkortól enyhítenek a korlátozásokon hazánkban. A jelenleg ismert és érvényben lévő védelmi intézkedéseket április 8-áig fenntartja az operatív törzs. Az emberek oltása jelenleg is zajlik Magyarországon.

A koronavirus.gov.hu kiadta a vasárnapi friss adatokat, ahogy fogalmaztak, a  járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk jelenleg, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nőtt az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, ezért a korlátozások továbbra is érvényben vannak. Ezek mellett egy kiemelt felhívást is közzétett a tanárok, az óvónők és a bölcsődei dolgozók részére.

Mutatjuk a friss adatokat

1 903 498 főre nőtt a beoltottak száma, ebből 685 971 polgár már a második oltását is megkapta.  9082 embert regisztráltak új fertőzöttként, ezzel a járvány kezdete óta összesen 633 861 főre nőtt a beazonosított betegek száma.

oltás
Fotó: Balázs Attila / MTI

Az elmúlt 24 órában 220-an vesztették életüket a koronavírus-járványban, többségében idős, krónikus betegek voltak, így az elhunytak száma 19 972 főre emelkedett. Ami jó hír, hogy a gyógyultak száma tovább nőtt, jelenleg 395 790 fő épült fel eddig, 11 805 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1527-en vannak lélegeztetőgépen.

A közleményükben azt is leírták, hogy a  magyar lakosság átoltottsága elérte a 19,2%-ot. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek élveznek elsőbbséget az ütemtervben. A kórházi oltópontokon a Pfizer, a háziorvosoknál a Sinopharm, az AstraZeneca, illetve a Moderna vakcinákat használják.

Az iskolai, óvodai és bölcsődei dolgozók március 29. éjfélig regisztrálhatnak

Az általános- és középiskolák tanárait, az óvónőket és a bölcsődei dolgozókat is felhívták arra, hogy március 29-éig, éjfélig tudnak regisztrálni a koronavírus elleni vakcinára. Ezt annak érdekében teszik, hogy az óvodák és iskolák újranyitásával a pedagógusok is nagyobb védettséggel állhassanak újra munkába. Mint ismeretes a tegnap délután kiadott Magyar Közlönyből, április 19-étől újranyitnak az iskolák, az óvodák és a bölcsődék is. Akik regisztráltak, őket SMS-ben fogják majd behívni.

GettyImages-1266399539
Fotó: Drazen Zigic / Getty Images Hungary

A március 24-éig, köznevelésben dolgozókat már a jövő héten beoltják várhatólag. Összesen 82 ezer főt hívnak be, a második vakcinájukat a húsvéti ünnepek után kapják meg.

Komoly problémákkal járhat az otthoni elszigetelődés

Az elmúlt év nehézségei nemcsak egészségügyi szempontból, de pénzügyileg, érzelmileg és mentálisan is számtalan kihívást állítottak az emberek elé.

Cover fotó és ajánlóképek: MTI/Ujvári Sándor

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük