Koronavírus: ismét emelkednek a számok - Aggasztó fordulatot vett a járványhelyzet Magyarországon

Több városban is emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben.

Koronavírus 2022 március
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Egyes települések szennyvizében ismét emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Azt írták, a vizsgált városok közül Budapesten, Békéscsabán, Egerben, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen és Zalaegerszegen tapasztalható emelkedő tendencia.

Emelkednek a számok

A mintavételi pontok csaknem felét stagnálás jellemzi, míg a Budapest környéki településeken - Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi és Százhalombatta -, Pécsett és Veszprémben tovább folytatódott a csökkenés. Hozzátették: a mintavételi helyek többségében a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja az "emelkedett" tartományba esik.

kovid1
Fotó: dem10 / Getty Images Hungary

Az NNK azt kéri, aki még nem vette fel a koronavírus elleni védőoltást, tegye meg, aki pedig a második oltását több mint négy hónapja kapta, éljen a megerősítő oltás lehetőségével. A járvány ötödik hullámának leszálló ágában vagyunk, ezért a kormány kivezette a járványügyi korlátozásokat, és megszűnt a maszkviselési kötelezettség. A regisztráció és az időpontfoglaló folyamatosan nyitva van az oltáshoz, csütörtöktől szombatig pedig újabb oltási akció lesz.

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

Újabb vakcina kerülhet hamarosan a piacra

Ezúttal egy francia-brit vakcinára adják be az engedélyeztetési kérelmet.

Újabb vakcina kerülhet hamarosan a piacra: 100 százalékos hatékonysággal véd

Ezúttal egy francia-brit vakcinára adják be az engedélyeztetési kérelmet.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük