Nézd meg, hol gyógyulhatnak soron kívül a politikusok
Különleges elbánás
A Honvédkórház és a SOTE mellé most talán még egy csatlakozik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A köztisztviselők juttatásait szabályozó kormányrendelet szerint egyes vezetőknek különleges egészségügyi ellátás jár. Az ezzel kapcsolatos adatbázisban jelenleg 311 ember szerepel - mondta el a 444.hu-nak a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

A minisztérium és a kórház nyolc oldalas megállapodásban a titoktartás fontossága is szerepet kap. Tehát a kezeléseken túl az orvosok, az ápolók és más kórházi dolgozók semmiről sem beszélhetnek, ami a kezelésük során a betegek munkájával kapcsolatban a fülükbe jut.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium emiatt a Honvéd Kórháznak 10 millió forintot fizet évente, az egyészségügyi intézmény pedig ezért külön járóbeteg ellátást biztosít, soron kívüli vizsgálatokkal és szakorvosi kezelésekkel. A fekvőbetegek kiemelt környezetben rendkívüli ellátást kapnak egyágyas, televízióval ellátott, fürdőszobás szobában. Ezen kívül évente 36 szűrővizsgálatot végeznek el a kiemelt illetőkön.

Tehát amíg a legtöbb ember akár hónapokat is várhat egyetlen vizsgálatra, bizonyos politikusokon azonnal elvégzik azt. Ennek ellenére például a szőlő-bor ágazat fejlesztéséért felelős miniszteri biztos, Kiss Eliza nem volt tisztában ezzel a lehetőséggel és nem is szeretne élni vele.

Ennyit keresnek a miniszterelnöki biztosok

Azokat a kiemelten fontos teendőket, melyeket a minisztériumok már nem tudnak elvégezni, a miniszterelnök által kinevezett kormánybiztosok kapják meg. A Miniszterelnökség természetesen ezeket anyagilag, illetve van, hogy egyéb díjazással kompenzálja.

Ezt is szeretjük