Így néz a védtelen koala a megmentőjére: megható pillantásában minden benne van
Rengetegen fáradoznak a tűzvész miatt bajba jutott koalák megmentésén.

koala
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szeptember óta tombolnak a bozót- és erdőtüzek Ausztráliában, mára közel hatmillió hektárnyi földterület égett le országszerte. Legalább 26 ember meghalt, és kétezer otthon vált a lángok martalékává. Sűrű füst lepte el a nagyvárosokat, és az élővilág is jelentős károkat szenvedett: akár egymilliárd állat is elpusztulhatott a tűzvészben.

Szerencsére sokan vannak, akik erőn felül teljesítve azon dolgoznak, hogy megmentsék a katasztrófa védtelen áldozatait, az erdőlakókat, hiszen a rémült, gyakran sérült jószágok most csak az emberi segítségre számíthatnak. Az egyik leginkább veszélyeztetett faj a koala, melynek egyedei a fák sűrűjében élnek, és önerőből sajnos nem túl jók az esélyeik a menekülésre.

Ezekben a napokban rengeteg olyan fotó járja be a közösségi oldalakat, amelyeknek köszönhetően a biztonságba helyezett állatok megható történeteit ismerheti meg a világ. Az alábbi fotókon olyan hétköznapi hősöket mutatunk, akik rengeteget tettek azért, hogy a koalák életben maradjanak, és biztonságos körülmények között várhassák meg, míg elmúlik a veszély.

A kiemelt képen egy mentett koala látható, amely az Adelaide Koala Rescue menhelyén lábadozik. Forrás: Getty Images/Mark Brake/Stringer.

Ezt is szeretjük