Apja betonozta be a 14 éves lányt! Sötét titok a család múltjában
Kiss Ottó új regénye
A másik ország címmel jelent meg nemrégiben Kiss Ottó új kötete.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az olvasóközönség az utóbbi években az új gyerekirodalom kiemelkedő alkotójaként tartja számon Kiss Ottót, aki most lenyűgöző felnőttregénnyel jelentkezik.

A másik ország főhőse a hetvenes-nyolcvanas évek Magyarországában, az ólmos változatlanság idején cseperedik felnőtté a változatlanságban is megrendítő csodák és fölfedezések élményeivel.

Kiss Ottó: A másik ország

A másik ország középpontjában az áll, hogyan is érte meg egy fiatalember a rendszerváltás pillanatát. Kiss Ottó megírta nemzedéke egyik történelemkönyvét, és egyúttal balladát írt, az első szerelem gyönyörű balladáját.

A főhős kedvese ugyanis egy véletlen baleset kapcsán 14 évesen meghal. Az esemény további tragikumát adja, hogy a lányt éppen apja betonozza be - nem tudván, hogy azon az építési területen tartózkodik, ahol ő dolgozik.

Kiss Ottó a regényről

- A másik országban az a félparaszti világ szolgál a cselekmény hátteréül, amely a rendszerváltás előtt jellemezte a magyar vidéket. Szerettem volna ezt a szegmensét is megmutatni ennek az időszaknak, ezért építettem fel erre egy olyan szokatlan történetet, amely azonban mindnyájunkkal megeshetett volna.

Egy vidéki fiú, Mozik Károly sorsát követhetjük végig a hetvenes évektől a kilencvenes évek legelejéig, a rendszerváltás utánig. A fiú ebben a "másik országban" aztán megérti, hogy a múltja csak részben volt az övé, mindent meghatározott az a másik világ, minden lépését befolyásolta vagy irányította a rendszer.

A cselekményt pedig megpróbáltam úgy alakítani, hogy izgalmas regény szülessen, olyan, amelyet nehéz letenni. Reménykedem, hogy sikerült - mondta a szerző.

Kiadja: Új Palatinus Könyvesház Kft.
Ára: 2755 forint.
A könyvet itt rendelheted meg!
Ezt is szeretjük