Különleges külseje miatt rajong a macskáért az internet: ritka ismertetőjegye van
A gének különös játékától lett ilyen a cica arca.

macska nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A cicás képekért mindig is odavoltak az emberek. Kezdve a folyton morcosnak látszó Grumpy cattől a nyelvnyújtogató Lil Bubon át számtalan cica dorombolt az emberek szívének. 

Most egy új sztár születésének lehetünk szemtanúi, Quimera, azaz Kiméra, a kétarcú macska egyszerűen fantasztikusan néz ki. Nem csoda, hogy közel százezren rajonganak gyönyörű külsejéért Instagram-oldalán

Kiméra, a kétarcú macska

Ahogy a neve is sugallja, Kiméra egyedi külsejét nagy valószínűséggel genetikai mozaiknak köszönheti. Olyankor jöhet létre ez az állapot, amikor egy élőlény több ivarsejtből jön létre. Ez az állatvilágban, a növényvilágban, sőt akár az embereknél is előfordulhat, így lehetséges, hogy valakinek kettő édesapja van. Tehát a kromoszómák különös keveredésének köszönhetően alakul ki ez a furcsa, kevert külső. Az, hogy a felmenői tarka színvilága így ütközött ki rajta, puszta szerencse, még a biológiai mozaik szempontjából is egyedi. Az ő esetében feltehetően egyetlen petesejtet több hímivarsejt termékenyített meg. Ez a kondíció ugyan gyakori macskáknál, de legtöbbször nem mutatkozik ennyire kontrasztosan. Lássuk a fenomenális cicafotókat!

(Képek forrása: gataquimera, ajánló-és borítókép: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük